Elektricien pakt spullen uit zijn bestelbus

Bestelautoverzekering

 • Recht op vervangend vervoer bij schade
 • Elektrische bestelbus verzeker je ook met de bestelautoverzekering
 • Bereken binnen 1 minuut je premie
Een man zit in een auto achter het stuur
Een bestelauto­verzekering voor schade aan anderen (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht. Met de Allianz Zakelijke Bestelautoverzekering kan jij als ondernemer jouw bestelauto verzekeren. Wil jij ook de lading van jouw bestelauto of bestelbus verzekeren? Dat kan door de ladingverzekering te kiezen. Daarmee is schade aan of diefstal van jouw lading verzekerd.
Een bestelauto­verzekering is een verzekering voor een bestelauto. Een bestelauto verschilt van een personenauto. Dit komt vooral door de manier waarop iemand gebruik maakt van de auto. In tegenstelling tot een personenauto is een bestelauto gemaakt om goederen mee te vervoeren. In de auto bevindt zich dan ook een laadruimte. De bestelauto mag een maximaal beladen gewicht hebben van 3.500kg. Daarboven spreken we van een vrachtwagen. Dus heeft een auto een laadruimte en de hierboven beschreven gewichtsvoorwaarden? Dan kan jij een bestelautoverzekering afsluiten.
Man met vraagteken
Bereken je premie online op basis van je kenteken en opgebouwde schade vrije jaren
Selecteer de basisdekking voor jouw bestelauto. Je kan ook aanvullende dekkingen selecteren zoals pechulp 
Vul je gegevens aan en verstuur je aanvraag
De adviseur van jouw keuze neemt contact met je op en samen bespreek je de keuzes en sluit je de verzekering af

De Bestelauto­verzekering van Allianz stelt jij zelf samen. Je kiest voor een basisverzekering:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle auto’s en bedoeld voor schade die jij met jouw bestelauto toebrengt aan anderen.
   
 • WA + Beperkt Casco
  Hiermee verzeker jij ook schade aan de auto zelf  in een aantal gevallen. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand en storm en ruitschade. Schade aan jouw bestelauto door een aanrijding valt niet hieronder.
   
 • WA + Volledig Casco
  Bij deze meest uitgebreide verzekering krijg jij ook een vergoeding voor schade aan jouw bestelauto door een aanrijding, ook als die aanrijding jouw eigen schuld is.

Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden
  Bij deze verzekering betalen wij een vast bedrag als de bestuurder of een van de inzittenden van jouw bestelauto blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer 
 • Schadeverzekering voor Inzittenden
  Raakt de bestuurder van jouw bestelbus betrokken bij een ongeval? Of hebben de passagiers in jouw bestelauto schade? Deze verzekering vergoedt deze schade, ook van de bestuurder. Niet alleen letselschade, maar ook schade aan spullen.
 • Rechtsbijstandverzekering
  Krijg je te maken met een conflict door jouw bestelbus? Bijvoorbeeld met de tegenpartij bij een ongeluk? Dan heb jij met deze verzekering recht op juridische hulp bij dit conflict.
 • Ladingverzekering
  Met de ladingverzekering kan jij schade aan jouw lading of diefstal en verlies van jouw lading meeverzekeren.

Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Bij een elektrische bestelbus bieden we naast de basis- en aanvullende verzekeringen de volgende extra’s:

 • Speciale pechhulp voor volledig elektrische bestelauto's. Als de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijg jij pechhulp. Een hulpverlener brengt jou en de bestelwagen naar jouw eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.
 • Schade aan jouw eigen oplaadpunt, zolang dit niet op een andere verzekering gedekt is.
 • Schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Wil jij meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Voor elk van de Bestelautoverzekeringen die jij kiest, geldt dat niet altijd alles verzekerd is. Bij sommige situaties ontvang je geen vergoeding. Bijvoorbeeld als de auto werd bestuurd door iemand die geen geldig rijbewijs had. Wij betalen ook niet bij schade die je met opzet veroorzaakt. Net als wanneer je de bestelauto niet gebruikte zoals je bij ons heeft opgegeven. Omdat jij er bijvoorbeeld snelheidswedstrijden mee heeft gereden. Of als je de bestelauto gaat gebruiken als taxi zonder dat aan ons door te geven.

Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Is jouw bestelauto na schade in reparatie of niet meer te repareren? Dan kunnen wij zorgen voor vervangend vervoer. Is jouw bestelbus gestolen of ben je slachtoffer van oplichting? Ook dan krijg je een vervangende auto. In onze verzekeringsvoorwaarden
leggen wij uit hoe lang wij voor jou vervangend vervoer regelen.
Het aantal schadevrije jaren staat op je polis. Kun je het daar niet vinden? Geen probleem. Neem dan contact op met jouw verzekeringsadviseur. De contactgegevens van jouw adviseur staan op je verzekeringsdocumenten vermeld.

Ga jij een bestelautoverzekering vergelijken? Dan heb je veel keuzes. Hoe kan jij op een goede manier bestelautoverzekeringen vergelijken? Deze 3 aandachtspunten helpen jou bij het maken van de juiste keuze voor het verzekeren van jouw bestelauto.  

1. Hoe hoog is de premie van een zakelijke bestelauto­verzekering?
De premie die jij betaalt voor jouw bestelbus is belangrijk, je wilt uiteraard niet te veel betalen. Dit kan jij voor een deel zelf bepalen door een aantal aanvullende verzekeringen wel of niet af te sluiten. Zo kan jij er bijvoorbeeld voor kiezen om bij het afsluiten van een bestelauto­verzekering een extra pechhulpdekking te nemen of een ongevallenverzekering voor inzittenden. Hoe meer aanvullende verzekeringen je kiest, hoe hoger de premie. Daarnaast kan je natuurlijk ook bestelautoverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

2. Basisverzekeringen vergelijken
Er zijn verschillende basisverzekeringen voor jouw bestelauto, te weten WA, WA + Beperkt Casco en WA + volledig Casco. De eerst genoemde dekt het minst en de laatste het meest. Dit verschil zie je ook terug in de premie.

3. Wel of geen advies om jouw bestelbus te verzekeren?
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer jij bestelautoverzekeringen gaat vergelijken. Er zijn veel aanbieders en als je eenmaal een geschikte aanbieder gevonden heeft, dan kan je ook nog eens kiezen uit een aantal aanvullende verzekeringen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Niet getreurd. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur kan jou helpen bij het maken van jouw keuze.

ekomi

Allianz wereldwijde klanttevredenheid

4.3/5

7216 Beoordelingen

Dit is wat onze klanten over ons zeggen

, 11/06/2024

geen toelichting beschikbaar

, 10/06/2024

Gewoon snel en goed afgehandeld
Ook handig
Naast de transport eigen vervoerverzekering heb je voor je bedrijf wellicht andere verzekeringen nodig. Bekijk het verzekeringenoverzicht of ontdek onze oplossingen specifiek voor de bouw of zakelijke dienstverlening.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.