
Bescherm je onderneming tegen schadeclaims
Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Wat dekt de Allianz Beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
-
Wel verzekerd
-
Niet verzekerd
Aanvullende opties
Je kunt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met extra zekerheden.

Inlooprisico

Uitlooprisico

Kantoorrisico of bedrijfsaansprakelijkheid

Waarom de Beroepsaansprakelijkheids-verzekering van Allianz?
Met onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun jij je onbezorgd richten op je werk en je klanten. Je onderneming loopt geen risico’s bij eventuele schadeclaims na een fout of vergissing.
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten

Meest gestelde vragen
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor iedere adviserende ondernemer verstandig. Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Dit geldt onder andere voor:
- Accountants
- Advocaten
- Architecten
- Bewindvoerders
Voor andere vrije beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, maar soms wel nodig om bepaalde opdrachten uit te kunnen voeren. Zo kan het een voorwaarde zijn van een opdrachtgever, een branchevereniging of een kwaliteitsregister.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is sowieso verstandig als je advies geeft of diensten verleent. Bijvoorbeeld in de administratie, boekhouding, belastingen, consultancy, marketing, communicatie, bouwkunde of HR.
Bij het afsluiten van de Allianz Beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je het inlooprisico meeverzekeren. Hierdoor ben je ook voor de kosten van eerder ontstane schade verzekerd. Uiteraard mag die schade nog niet bij je bekend zijn tijdens het afsluiten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Bij Allianz is het inlooprisico gratis als je al een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt en dan naar ons overstapt. Heb je nog geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Dan kun je kiezen voor een inlooprisico van 1, 2 of 3 jaar.
Voorbeelden beroepsfouten architect:
- Ontwerpfouten: Als je fouten maakt in het ontwerp van gebouwen, kan dat leiden tot problemen in het gebruik.
- Onjuiste adviezen: Als je verkeerde adviezen geeft over bijvoorbeeld bouwmaterialen of hoe je een project plant, kan dat schade veroorzaken.
- Niet-naleving van regelgeving: Als je je niet aan de regels houdt, zoals bouwvoorschriften, wetten of regels, kan dat leiden tot bijvoorbeeld vertragingen of extra kosten.
- Onvoldoende toezicht: Als je onvoldoende toezicht houdt op de bouwplaats of niet goed controleert of het ontwerp niet goed wordt uitgevoerd, kunnen er bouwfouten ontstaan, waarvoor de architect gedeelde verantwoordelijkheid heeft.
- Vertragingen en budgetoverschrijdingen als gevolg van een beroepsfout: Als je niet op tijd of binnen het afgesproken budget oplevert, kunnen opdrachtgevers je aanklagen voor financiële verliezen.
Meer informatie

-
Misschien ook interessant
-
Voorwaarden
-
Verzekeringskaart
-
Brochure
Contact met Allianz of een adviseur

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.