Collectieve Ongevallen­verzekering

 • Goed en betrokken werkgeverschap
 • Tot 10% pakketkorting
 • 24/7 zekerheid en continuïteit
collectie-ongevallenverzekering
Heb je werknemers in dienst? Dan ben je naast ondernemer ook werkgever. En dus heb je de zorg voor je mensen. Bijvoorbeeld als er iets gebeurt met een werknemer, zoals een ongeval. Met een collectieve ongevallenverzekering toon je je een betrokken werkgever. Want een collectieve ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit als een werknemer door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt.
Raakt je werknemer door een ongeval blijvend invalide? Of overlijdt hij? Dan keert de Collectieve Ongevallenverzekering eenmalig een bedrag uit. Als werkgever sluit je deze verzekering af voor je werknemers. Met 'werknemers' bedoelen we ook ingeleende krachten zoals stagiairs en uitzendkrachten. Je kunt ook vrijwilligers meeverzekeren.  Verenigingen, stichtingen en instellingen hebben vaak behoefte aan een Collectieve ongevallenverzekering. Voor een vereniging kan deze verzekering voor het bestuur, de leden, vrijwilligers en/of eventuele vaste medewerkers worden afgesloten.
Man met vraagteken
wat-kost-de-collectie-ongevallenverzekering
Voor de premie van een Collectieve ongevallenverzekering kijken we naar je activiteiten, het jaarloon en het aantal medewerkers of het aantal leden. Maar ook naar het verzekerd bedrag dat je kiest. Informeer bij je adviseur wat een Collectieve ongevallenverzekering voor jou kost. Of maak een afspraak met adviseur bij jou in de buurt.
 • De Collectieve ongevallenverzekering sluit je als werkgever voor je werknemers.  Je kunt daarbij kiezen welke werknemers je verzekert:

 • alle mensen met een vast dienstverband
 • een afgebakende groep binnen het bedrijf
 • Daarnaast kies je een verzekerd bedrag. Dat kan gekoppeld zijn aan het jaarloon, maar je kunt ook kiezen voor vaste bedragen.
 •  
 • Als vereniging of stichting sluit je een Collectieve ongevallenverzekering voor je leden. Dit gaat op basis van vaste bedragen voor overlijden en/of blijvende invaliditeit.
 •  
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.
 • De Collectieve ongevallenverzekering keert uit bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval. Er zijn enkele omstandigheden waarbij wij niet uitkeren. Wij keren niet uit als het ongeval:

 • met opzet is veroorzaakt
 • gebeurde tijdens het besturen van een motor
 • gebeurde tijdens het sporten als beroepssporter 
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan onze verzekeringsvoorwaarden.
De Collectieve ongevallenverzekering geldt overal ter wereld als je bedrijf, vereniging of stichting in Nederland gevestigd is. Krijgt een werknemer in het buitenland een ongeval? Dan stellen we de mate van invaliditeit vast in Nederland.

Je kunt al je werknemers verzekeren. Naast je vaste werknemers is het ook mogelijk om je tijdelijke krachten, uitzendkrachten en stagiaires te verzekeren.

Je kunt een Collectieve ongevallenverzekering sluiten vanaf minimaal 5 werknemers of leden.

Soms is een Collectieve ongevallenverzekering verplicht. Dan is dat meestal opgenomen in de cao. Voor andere bedrijven geldt dat jij zelf kunt bepalen of je de verzekering afsluit. En voor welke verzekerde bedragen.
In sommige branches, zoals transport en bouw, is een Collectieve ongevallenverzekering verplicht. Dat is afgesproken in de cao. Als het niet verplicht is voor jouw sector, dan kun je zelf bepalen of je een Collectieve ongevallenverzekering voor je werknemers afsluit. Veel werkgevers doen dat vanuit goed werkgeverschap. 
Misschien ook interessant
Naast de collectieve ongevallenverzekering heb je voor je bedrijf wellicht andere verzekeringen nodig. Bekijk het verzekeringenoverzicht of ontdek onze oplossingen specifiek voor de groothandel en bouw.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.