Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Regeerakkoord verandert positie zzp’er en mkb’er drastisch

|

Ondernemers en zzp’ers kunnen op enkele belangrijke punten opgelucht ademhalen. Het nieuwe regeerakkoord is hen goedgezind en zorgt voor een drastische vooruitgang van de eigen positie. Bij zzp’ers gaat het dan vooral om hun financiële positie en bij ondernemers om hun positie ten aanzien van de flexibilisering van arbeid. Toch slaat de weegschaal nog altijd iets te ver door naar de werkgever.

Lees verder

placeholder

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

|

Als ondernemer heb je veel om over na te denken. Eerst natuurlijk je bedrijf zelf en je product of dienst. Maar ook veel praktische zaken. Hoe zit het met de belasting bijvoorbeeld? En waarvoor spaar je? Voor later of gewoon voor je vakantie? Maar je denkt ook na over de risico’s. Welke verzekeringen heb je nodig? En wat zijn de kosten, bijvoorbeeld van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Lees verder

placeholder

Je aansprakelijkheid als werkgever bij een bedrijfsuitje

|

Als ondernemer heb je wellicht voor die keuze gestaan: neem ik personeel aan of niet? Personeel kan je leven als ondernemer een stuk makkelijker maken. Maar je krijgt er ook een grote verantwoordelijkheid bij. Niet alleen als je personeel aan het werk is, maar ook daarbuiten. Want stel dat je met je personeel niet uit de escaperoom kunt ontsnappen ... Hoe zit het met je aansprakelijkheid als werkgever bij een bedrijfsuitje?

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs