Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Wat is focus?

|

Als ondernemer is het belangrijk dat je je focus behoudt. Focus brengt je bij je doel. Met de juiste focus bereik je meer. Zomaar een greep uitspraken die ons ondernemers om de oren vliegen. We zijn er allemaal mee bezig. Maar wat is focus eigenlijk precies? En hoe behoud je je focus dan eigenlijk?

Lees verder

placeholder

Wat is het urencriterium voor ondernemers en waar moet je rekening mee houden?

|

Als zzp’er, freelancer of ondernemer geniet je allerlei voordelen. Zo heb je onder voorwaarden enkele fiscale aftrekposten. Denk maar eens aan de zelfstandigenaftrek. Om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek moet je wel écht ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Voor de voorwaarden hiervoor verwijzen wij naar de website van de Belastingdienst. Daarnaast moet je aan het urencriterium voldoen. Wat houdt het urencriterium in?

Lees verder

placeholder

Gezond leven en gezond ondernemen: 5 praktische tips!

|

Gezond eten en genoeg bewegen. Het verhoogt je productiviteit, je effectiviteit, je intelligentie en je hersencapaciteit. Doen dus! Toch? Uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Allianz blijkt dat slechts een krappe helft van de ondernemers een gezonde levensstijl kan combineren met het ondernemerschap. Verder sport iets meer dan de helft van de ondernemers slechts 0 tot 1 uur per week. Zorgwekkende feitjes, als je je bedenkt dat 100% van de ondernemers graag optimaal wil ondernemen. Toch hoeft gezond leven écht niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Lees verder voor praktische tips om gezond te leven in combinatie met jouw rol als ondernemer!

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs