Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Verzekerd bedrag van mijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wat moet ik kiezen?

|

Voor veel verzekeringen moet je een verzekerd bedrag kiezen. Soms is dat afhankelijk van de waarde van wat je wilt verzekeren, zoals je inventaris of je auto. Maar soms is het verzekerd bedrag niet afhankelijk van je bezit, of van bijvoorbeeld je omzet. Dat geldt ook voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hoe bepaal je dan het verzekerd bedrag van je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Lees verder

placeholder

Wat moet ik doen als ze mijn bedrijf aansprakelijk stellen?

|

Als ondernemer kom je soms voor vervelende verrassingen te staan. Aansprakelijk gesteld worden voor schade is daar een voorbeeld van. Uiteraard zijn situaties vaak verschillend van elkaar, maar het is goed om te weten wat te doen wanneer ze je bedrijf aansprakelijk stellen.

Lees verder

placeholder

Jonge ondernemers onbekend met aftrek AOV-premie

|

Als zzp’er of ondernemer kun je niet zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering of AOV. Maar je hikt aan tegen de prijs. Toch is de premie vaak goedkoper dan je zou verwachten. En helemaal als je kijkt wat je in-the-end betaalt. Want de fiscus betaalt mee.

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs