Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Streven naar een work-life balance? Die bestaat niet.

|

We kennen het allemaal, het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten. We willen onze onderneming succesvol laten draaien, we willen een goede partner/vader/moeder/vriend/vriendin zijn, we willen wekelijks sporten en we willen dat ons huis er netjes uit ziet. Allianz onderzocht samen met onderzoeksbureau Ipsos hoe het is gesteld met de work-life balance van ondernemers. Wat blijkt? Ruim 50% heeft de balans nog niet gevonden. En ik denk dat dat niet zo gek is, want volgens mij bestaat die balans helemaal niet.

Lees verder

placeholder

5 tips voor het perfecte time management systeem

|

Mails beantwoorden, website updaten, offerte afmaken, social media checken, kinderen van school halen en afspraken aflopen. Herkenbaar? Het leven van een ondernemer is één grote takenlijst. Er lijkt soms zelfs geen einde aan je takenlijst te komen. Streep je een taak af, dan komt er weer een andere taak bij. We zijn tegenwoordig allemaal druk, druk, druk. Bij veel ondernemers leidt dit tot stress. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de takenlijst weer onze vriend wordt? Wil je de takenlijst als tool gebruiken om ons werk te verrichten in plaats van een briefje waar we stress van krijgen? Lees hieronder mijn 5 tips!

Lees verder

placeholder

Allianz en Judith Noordzij gaan all-in om ondernemers te helpen met balans

|

Het is 19:00 uur. Je had je voorgenomen om vandaag niet te lang door te werken. Weer mislukt. Maar je bent bijna klaar! Nog één taak van je to do list afvinken, dan snel de bestellingen klaarleggen, een e-mail sturen naar je medewerkers voor die meeting van morgen en dan kan je laptop dicht. Oh nee, wacht! Nog even één agendapunt checken, een telefoontje en dan ben je écht klaar. Echt. Althans, voor nu. Thuis klap je nog kort je laptop open.

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs