Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Je aansprakelijkheid als werkgever bij een bedrijfsuitje

|

Als ondernemer heb je wellicht voor die keuze gestaan: neem ik personeel aan of niet? Personeel kan je leven als ondernemer een stuk makkelijker maken. Maar je krijgt er ook een grote verantwoordelijkheid bij. Niet alleen als je personeel aan het werk is, maar ook daarbuiten. Want stel dat je met je personeel niet uit de escaperoom kunt ontsnappen ... Hoe zit het met je aansprakelijkheid als werkgever bij een bedrijfsuitje?

Lees verder

placeholder

Veel ondernemers nog lang niet toe aan pensioen

|

Vroegtijdig stoppen met werken? Ondernemers peinzen er niet over. Slechts 5% denkt erover om al voor hun 60e met pensioen te gaan. Ze gaan liever nog wat langer door. Bijna 4 op de 10 zzp’ers en mkb’ers verwachten na hun 68e nog aan het werk te zijn.

Lees verder

placeholder

Ongevallen op de bouwplaats

|

Het aantal bedrijven in de bouw neemt toe. Vergeleken met 2016 is er een stijging van ruim 3%. Het aantal zelfstandigen in de bouw is zelfs met meer dan 4% gestegen. Ook de omzet neemt verder toe: bijna 5,5%. Positieve cijfers natuurlijk, maar aan het werken in de bouw kleven ook veel risico’s. Dat ziet ook de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW): het aantal ongevallen op de bouwplaats is sterk toegenomen

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs