Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

5 tips voor het perfecte time management systeem

|

Mails beantwoorden, website updaten, offerte afmaken, social media checken, kinderen van school halen en afspraken aflopen. Herkenbaar? Het leven van een ondernemer is één grote takenlijst. Er lijkt soms zelfs geen einde aan je takenlijst te komen. Streep je een taak af, dan komt er weer een andere taak bij. We zijn tegenwoordig allemaal druk, druk, druk. Bij veel ondernemers leidt dit tot stress. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de takenlijst weer onze vriend wordt? Wil je de takenlijst als tool gebruiken om ons werk te verrichten in plaats van een briefje waar we stress van krijgen? Lees hieronder mijn 5 tips!

Lees verder

placeholder

Hoe voorkom je een burn-out?

|

Een burn-out - er zijn mensen die achteraf zeggen dat het het beste is wat hen ooit heeft kunnen overkomen. Maar volgens mij bedoelen ze de lessen die ze door de burn-out geleerd hebben, in plaats van de burn-out zelf. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het hebben van een burn-out vreselijk is. Ik gun het niemand. Gemiddeld zit iemand met een burn-out 8 tot 15 maanden ziek thuis. Voorkomen is echt beter dan genezen. Maar hoe doe je dat dan? Hieronder geef ik mijn 5 belangrijkste tips om een burn-out te voorkomen.

Lees verder

placeholder

Ongevallen op de bouwplaats

|

Het aantal bedrijven in de bouw neemt toe. Vergeleken met 2018 is er een stijging van ongeveer 8%. Deze groei is voornamelijk ontstaan door het groeiende aantal zzp’ers. Ook de omzet neemt verder toe: ruim 10%. Positieve cijfers natuurlijk, maar aan het werken in de bouw kleven ook veel risico’s. Dat ziet ook de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW): het aantal ongevallen op de bouwplaats is dit jaar wederom flink toegenomen.

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs