Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Succesvol ondernemen doe je in bed.

|

Als ondernemer werk je dag en nacht voor je bedrijf. En dan heb je ook nog je privéleven. Je staat 24/7 ‘aan’. Maar wanneer pak je je rust? Veel ondernemers leveren daarop in door minder te slapen. Bovendien, zo blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Allianz, heeft één op de twee ondernemers moeite om voldoende te slapen. En het zijn vooral vrouwelijke ondernemers die slecht slapen.

Lees verder

placeholder

Maatschappelijk betrokken ondernemen: zo doe je dat

|

Het ondernemerschap kenmerkt zich door kansen zien en ze vervolgens ook grijpen. En dan niet alleen om het eigen bedrijf te laten groeien; de Nederlandse ondernemer draagt ook graag een steentje bij aan de maatschappij. Uit onderzoek van Allianz blijkt dat maar liefst 75 procent van de ondernemers al op een of andere manier maatschappelijk betrokken is. Duurzaam ondernemen is dus niet langer een trend, maar eerder een bedrijfsdoel.

Lees verder

placeholder

5 tips voor het perfecte time management systeem

|

Mails beantwoorden, website updaten, offerte afmaken, social media checken, kinderen van school halen en afspraken aflopen. Herkenbaar? Het leven van een ondernemer is één grote takenlijst. Er lijkt soms zelfs geen einde aan je takenlijst te komen. Streep je een taak af, dan komt er weer een andere taak bij. We zijn tegenwoordig allemaal druk, druk, druk. Bij veel ondernemers leidt dit tot stress. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de takenlijst weer onze vriend wordt? Wil je de takenlijst als tool gebruiken om ons werk te verrichten in plaats van een briefje waar we stress van krijgen? Lees hieronder mijn 5 tips!

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs