Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Jonge ondernemers onbekend met aftrek AOV-premie

|

Als zzp’er of ondernemer kun je niet zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering of AOV. Maar je hikt aan tegen de prijs. Toch is de premie vaak goedkoper dan je zou verwachten. En helemaal als je kijkt wat je in-the-end betaalt. Want de fiscus betaalt mee.

Lees verder

placeholder

Feit of fabel? Zes stellingen over zzp’ers

|

De groep met zzp’ers blijft alsmaar groeien. Dat bleek maar weer tijdens een drukbezochte Dag van de zzp’er van afgelopen zaterdag 7 april. Zzp’ers zijn zelfstandige ondernemers die volledig verantwoordelijk zijn voor de prestaties van hun bedrijf en het inkomen dat daaruit voortkomt. Dat betekent hard werken. Samen met GfK doet Allianz regelmatig onderzoek naar het wel en wee van zzp’ers om te kijken welke keuzes ze maken, en ook welke niet. Kun jij ontdekken welke van de onderstaande stellingen over zzp’ers feit of fabel zijn?

Lees verder

placeholder

Een AOV als sommenverzekering, wat is dat?

|

Als je als zzp’er of ondernemer financiële zekerheid wilt in geval van arbeidsongeschiktheid, ga je op zoek naar een geschikte AOV. Je loopt dan al snel aan tegen fundamentele verschillen. Bijvoorbeeld een AOV als schadeverzekering of als sommenverzekering. Maar wat is dat, een sommenverzekering?

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs