Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Gezonde werkomgeving voor je mensen? 5 aanpassingen die je gemakkelijk doorvoert

|

Hoe goed zorg jij voor je personeel? Regel je gezonde lunch? Is er fruit op kantoor? Misschien bied je zelfs de mogelijkheid om te sporten. Dat is helemaal top. Want als werkgever ben je er bij gebaat dat je personeel optimaal functioneert. Het is dan ook deels aan jou om gezonde leefgewoontes te faciliteren. Met fruit en fijne stoelen kom je een heel eind, maar er zijn nog meer simpele manieren om een gezonde werkomgeving te creëren.

Lees verder

placeholder

Een gezonde werkplek creëer je zelf

|

Wij Nederlanders zitten zo’n 9 uur per dag, blijkt uit onderzoek. Veel langer dan goed voor ons is; de gevolgen van te lang stilzitten liegen er niet om. Lang stilzitten wordt niet voor niets het ‘nieuwe roken’ genoemd! Toch hebben veel mensen vaak geen keuze, omdat ze bijvoorbeeld een zittend beroep hebben. Tel hier nog eens een verkeerde werkhouding bij op en het plaatje is compleet. Het is onvermijdelijk dat er dan vroeg of laat fysieke problemen opdoemen. Want: niet alleen fysiek zware arbeid kan leiden tot klachten, een verkeerde houding bij een zittend beroep veroorzaakt dit net zo goed. Vandaar dat het optimaal inrichten van je werkplek van groot belang is. Met een aantal aanpassingen kan op een simpele manier een groot verschil worden gemaakt, dus lees snel verder.

Lees verder

placeholder

‘Haal koffie’ + meer simpele tips om je personeel gemotiveerd te houden

|

Als ondernemer ben je gebaat bij een gemotiveerd team. Mensen met hart voor de zaak, waarop je kunt vertrouwen. De betrokkenheid en productiviteit van je personeel bepalen tenslotte mede het succes van jouw bedrijf. Beter beloon je je mensen dus goed en zorg je ervoor dat ze alles uit zichzelf halen. Maar daarvoor hoef je écht geen extreme salarissen aan te bieden, onrealistische targets te stellen of te strooien met dure cadeaus. Motivatie kan ook heel simpel zijn. Sterker nog: kleine gebaren blijken het meest effectief.

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs