Ondernemen

Ondernemen is risico’s nemen. Als zzp’er of mkb’er bepaal je zelf welke risico’s je neemt en welke niet. Hier vind je informatie die je helpt de juiste keuzes te maken. Van nuttige tips voor succesvol ondernemen tot het laatste nieuws over trends en ontwikkelingen in ondernemersland en toelichtingen op wet- en regelgeving.

placeholder

Nieuw jaar, frisse start: de goede voornemens van ondernemers

|

2018 is achter de rug, 2019 is begonnen. Voor ondernemers zijn dit weer 365 dagen om het bedrijf in 2019 tot een nog groter succes te brengen en nieuwe doelen te behalen. Al zit deze ‘nieuwe start’ eigenlijk stiekem meer tussen de oren, want het verschil tussen 31 december 2018 en 1 januari 2019 is in principe maar één dag.

Lees verder

placeholder

7 dingen die je niet verwacht als je gaat ondernemen

|

Misschien loop je al een tijdje met een idee in je hoofd. Misschien ben je nét voor jezelf begonnen. Misschien loop je na je eerste jaar tegen wat obstakels aan. Een onderneming starten is sowieso een sprong in het diepe. De financiën, de marketing, het papierwerk. Gelukkig kom je met goed advies en een rondje googelen heel ver. Maar er zijn ook dingen die niemand je vertelt als je gaat ondernemen. We zetten er 7 op een rij, zodat je zélfs daarop bent voorbereid.

Lees verder

placeholder

Geveld door de griep: wat nu?

|

Je hebt een loopneus, drukkende hoofdpijn, je bent na een halve dag al enorm vermoeid en voelt je futloos. Om je heen zit iedereen te niezen en te kuchen en buiten is het guur. Een grote kans dat je het griepvirus onder de leden hebt. Alleen komt dit qua timing natuurlijk nooit uit: je hebt net een nieuwe klant binnengehaald, bent nog bezig met een plan van aanpak voor een andere klant en hebt morgen een belangrijke deadline. Eigenlijk kun je het je dus niet permitteren om een paar dagen uit te schakelen. Wat nu?

Lees verder

Alle blogs over Ondernemen

Bekijk alle blogs