Verzeker uw bedrijf tegen aansprakelijkheid

✓ Schade aan spullen
✓ Schade aan personen
✓ Speciaal voor zzp

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Met een bedrijfsaansprakelijkeidsverzekering bent u gedekt tegen de schade die door u of uw werknemer wordt veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u spullen van uw opdrachtgever beschadigt. U bent aansprakelijk voor deze schade. En dat kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk altijd goed te inventariseren welke risico’s u loopt. Kies de Allianz Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering (ook wel AVB-verzekering genoemd) om u als zzp’er of mkb’er te verzekeren voor deze risico’s.

Bent u zzp'er? Bereken dan direct uw premie om vervolgens de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering af te sluiten.

Wat kost de Aansprakelijkheidsverzekering voor een zzp'er?

Welk bedrag wilt u verzekeren? Help

Het verzekerd bedrag is het bedrag per aanspraak. Dit bedrag stemt u af op uw situatie.

U betaalt per maand

Incl. 21% assurantiebelasting, afhankelijk van een adviseur

teswt Verder

Wat kost de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor een mkb'er?


Bent u mkb'er? Dan kunt u een offerte voor een Aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijvenaanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen over een AVB-verzekering

Schade aan spullen
Het meest voor de hand liggende risico is schade aan spullen van anderen. Zoals iets omstoten bij de klant, of een ladder op een auto laten vallen.

Schade aan andere personen
Met ‘schade aan andere personen’ bedoelen we letselschade. Daarvan kan al sprake zijn als het glad is, maar u niet gestrooid heeft en uw klant uitglijdt op uw terrein.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Contractuele aansprakelijkheid
Voor sommige dingen bent u volgens de wet aansprakelijk. Maar ook in de contracten die u afsluit kunt u situaties afspreken waarin u aansprakelijk bent.

Beroepsfouten

Een beroepsfout speelt vaak bij adviserende beroepen. Het gaat hierbij om een verkeerd advies of een andere vergissing die – vaak – leidt tot financiële schade voor uw klant. Wilt u zich hier wel voor verzekeren? Kijk dan eens naar de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet wettelijk verplicht. Toch zijn er veel situaties waarin u deze verzekering wel moet afsluiten. Omdat een klant of opdrachtgever erom vraagt bijvoorbeeld. Of omdat de brancheorganisatie waarbij u bent aangesloten dit eist.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen zuivere vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Voorbeeld: een belastingadviseur helpt bij de aangifte en geeft daarbij een verkeerd advies. Het gevolg is dat een bedrijf meer (en vooral onnodig meer) belasting moet betalen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor wel verzekerd.

Vrijwel elke ondernemer kiest ervoor om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven  af te sluiten. Schade die u veroorzaakt terwijl u aan het werk bent, is namelijk niet verzekerd met uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. En die schades kunnen soms erg hoog oplopen. Bovendien is de schade die uw personeel veroorzaakt ook verzekerd.

Heeft u als ondernemer schade? Bijvoorbeeld aan uw bedrijfsgebouw of inventaris? Of bent u aansprakelijk gesteld? Dan kunt u de schade melden bij uw adviseur. Maar u kunt de schade ook aan ons melden.

 

Bedrijfsaansprakelijkheidscijfers van zzp'ers

45

heeft een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering.

12

wil een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar heeft hem nog niet afgesloten.

Premievoorbeelden AVB-verzekering

Vincent - timmerman - 39 jaar - zzp’er

Omzet € 86.000 Verzekerd bedrag € 1.250.000 Premie per jaar € 360,91

Stefan - consultant - 47 jaar - zzp’er

Omzet € 145.000 Verzekerd bedrag € 2.500.000 Premie per jaar € 121,03

Downloads bij deze verzekering

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven online afsluiten

Wilt u als zzp’er zelf een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten? Dan kan bij Allianz in 6 eenvoudige stappen.

 1. Beroep en postcode opgeven
  Om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering online te kunnen afsluiten, hebben wij allereerst uw beroep en postcode nodig. Op die manier kunnen wij voor u een passende premie berekenen. Als u brandgevaarlijke werkzaamheden uitvoert kunt u dat ook hier aangeven. Brandgevaarlijke werkzaamheden zorgen namelijk voor een hogere premie.
 2. Verzekerd bedrag kiezen
  Kies vervolgens welk bedrag u wilt verzekeren per aanspraak. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie
 3. Aanvullende vragen beantwoorden
  Als u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten online dan vragen we u ook om enkele vragen te beantwoorden zodat wij uw risico’s kunnen inschatten. Zo vragen we bijvoorbeeld of u werk uitbesteedt.
 4. Adviseur kiezen
  Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs. Dat doen we omdat zij u persoonlijk advies geven over wat het beste bij u past. Zij zullen uw aanvraag beoordelen
 5. Offerte-aanvraag versturen
  Als u er zeker van bent dat u de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven wilt afsluiten dan kunt de offerte-aanvraag versturen naar de door u geselecteerde adviseur.
 6. Adviseur neemt contact met u op
  Tot slot neemt de adviseur contact met u op om de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering definitief af te sluiten.