Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven

Er kan altijd schade ontstaan door iets wat u of een van uw werknemers doet. Bijvoorbeeld als u spullen van uw opdrachtgever beschadigt. U bent aansprakelijk voor deze schade. En dat kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk altijd goed te inventariseren welke aansprakelijkheidsrisico’s u loopt. Kies de Allianz Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven voor deze risico’s.

Veelgestelde vragen

Schade aan spullen
Het meest voor de hand liggende risico is schade aan spullen van anderen. Zoals iets omstoten bij de klant, of een ladder die u gebruikt valt op een auto.

Schade aan andere personen
Schade aan anderen gaat om letselschade. Daarvan is al sprake als het glad is, maar u niet gestrooid hebt en uw klant toch uitglijdt.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Contractuele aansprakelijkheid
Voor sommige dingen bent u volgens de wet aansprakelijk. Maar ook in de contracten die u afsluit kunt u situaties afspreken waarin u aansprakelijk bent.

Beroepsfouten
Een beroepsfout speelt vaak bij adviserende beroepen. Het gaat hierbij om een verkeerd advies of een andere vergissing die – vaak – leidt tot financiële schade voor uw klant. Wilt u zich hier wel voor verzekeren. Kijk dan eens naar de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet wettelijk verplicht. Toch zijn er veel situaties waarin u deze verzekering wel moet afsluiten. Omdat een klant of opdrachtgever erom vraagt bijvoorbeeld. Of omdat de brancheorganisatie waarbij u bent aangesloten dit eist.

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen zuivere vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor wel verzekerd.

Vrijwel elke ondernemer kiest ervoor om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. Schade die u veroorzaakt terwijl u aan het werk bent, is namelijk niet verzekerd met uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. En die schades kunnen soms erg hoog oplopen. Bovendien is schade die uw personeel veroorzaakt verzekerd.

Wat kost de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven?

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is onderdeel van het Allianz Bedrijvenpakket. Bent u zzp’er? Dan kunt u daarvoor direct een premie berekenen en een offerte aanvragen. En andere verzekeringen toevoegen aan het pakket. Wilt u de verzekering afsluiten? Of bent u mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Premievoorbeelden

Vincent - timmerman - 39 jaar - zzp’er

Omzet € 86.000 Verzekerd bedrag € 1.250.000 Premie per jaar € 381

Stefan - consultant - 47 jaar - zzp’er

Omzet € 145.000 Verzekerd bedrag € 2.500.000 Premie per jaar € 211