Verzeker uw bedrijf tegen aansprakelijkheid

✓ Schade aan spullen
✓ Schade aan personen
✓ Speciaal voor zzp

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Er kan altijd schade ontstaan door iets wat u of een van uw werknemers doet. Bijvoorbeeld als u spullen van uw opdrachtgever beschadigt. U bent aansprakelijk voor deze schade. En dat kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk altijd goed te inventariseren welke risico’s u loopt. Kies de Allianz Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (ook wel AVB-verzekering genoemd) om u als zzp’er of mkb’er te verzekeren voor deze risico’s. Bent u zzp'er? En wilt u weten wat een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering kost? Bereken dan direct uw premie.

Veelgestelde vragen over een AVB-verzekering

Schade aan spullen
Het meest voor de hand liggende risico is schade aan spullen van anderen. Zoals iets omstoten bij de klant, of een ladder op een auto laten vallen.

Schade aan andere personen
Met ‘schade aan andere personen’ bedoelen we letselschade. Daarvan kan al sprake zijn als het glad is, maar u niet gestrooid heeft en uw klant uitglijdt op uw terrein.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij wel betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Contractuele aansprakelijkheid
Voor sommige dingen bent u volgens de wet aansprakelijk. Maar ook in de contracten die u afsluit kunt u situaties afspreken waarin u aansprakelijk bent.

Beroepsfouten

Een beroepsfout speelt vaak bij adviserende beroepen. Het gaat hierbij om een verkeerd advies of een andere vergissing die – vaak – leidt tot financiële schade voor uw klant. Wilt u zich hier wel voor verzekeren? Kijk dan eens naar de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet wettelijk verplicht. Toch zijn er veel situaties waarin u deze verzekering wel moet afsluiten. Omdat een klant of opdrachtgever erom vraagt bijvoorbeeld. Of omdat de brancheorganisatie waarbij u bent aangesloten dit eist.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is schade aan personen of zaken verzekerd, maar geen zuivere vermogensschade. Vermogensschade is een financiële schade, ontstaan door beroepsfouten zoals een verkeerd advies. Voorbeeld: een belastingadviseur helpt bij de aangifte en geeft daarbij een verkeerd advies. Het gevolg is dat een bedrijf meer (en vooral onnodig meer) belasting moet betalen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor wel verzekerd.

Vrijwel elke ondernemer kiest ervoor om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven  af te sluiten. Schade die u veroorzaakt terwijl u aan het werk bent, is namelijk niet verzekerd met uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. En die schades kunnen soms erg hoog oplopen. Bovendien is de schade die uw personeel veroorzaakt ook verzekerd.

Heeft u als ondernemer schade? Bijvoorbeeld aan uw bedrijfsgebouw of inventaris? Of bent u aansprakelijk gesteld? Dan kunt u de schade melden bij uw adviseur. Maar u kunt de schade ook aan ons melden.

 

Wat kost de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Bent u zzp'er?
Wilt u weten wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kost? En bent u zzp'er? Dan kunt u hieronder een premie berekenen en een offerte aanvragen. Een financieel adviseur neemt de aanvraag met u door, zodat deze helemaal op uw situatie is afgestemd.

Bent u mkb'er?
U kunt een offerte aanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.

Bedrijfsaansprakelijkheidscijfers van zzp'ers

45

heeft een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering.

12

wil een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar heeft hem nog niet afgesloten.

Premievoorbeelden AVB-verzekering

Vincent - timmerman - 39 jaar - zzp’er

Omzet € 86.000 Verzekerd bedrag € 1.250.000 Premie per jaar € 431

Stefan - consultant - 47 jaar - zzp’er

Omzet € 145.000 Verzekerd bedrag € 2.500.000 Premie per jaar € 229

Downloads bij deze verzekering