Kapitaalverzekering

U heeft in het verleden een kapitaalverzekering afgesloten die fiscaal niet is bedoeld om de eigenwoningschuld af te lossen. Door het bereiken van de einddatum van uw kapitaalverzekering, komt het opgebouwde kapitaal binnenkort beschikbaar. Het is daarom belangrijk dat u voor de besteding van uw kapitaal de juiste keuze maakt.

Het kan zijn dat u op dit moment uw kapitaal niet nodig heeft. Wanneer u een beleggingsverzekering heeft dan kunt u uw kapitaalverzekering voortzetten. Bij voortzetting van uw kapitaalverzekering bedraagt het verzekerd bedrag bij overlijden 110% van de poliswaarde. De voordelen van voortzetten zijn:

  • u continueert uw beleggingen
  • u bepaalt de verkoopdatum
  • u betaalt geen extra kosten
  • u kunt altijd overgaan tot (gedeeltelijke) opname
  • gratis polisverlenging

Wanneer uw kapitaalverzekering is verpand, dient bij voortzetting of wijziging uw pandhouder daarmee akkoord te zijn. U kunt op uw polis terugvinden of uw verzekering is verpand en wie de pandhouder is.

Wanneer u direct een aanvulling wilt op uw inkomen, dan kunt u een lijfrente-uitkering aankopen. Bij een lijfrente-uitkering kunt u kiezen voor een gegarandeerde leve lange uitkering of voor uitkering gedurende een bepaalde periode. U kunt daarbij kiezen voor een uitkering per maand, kwartaal, half jaar en jaar.

Komt het kapitaal beschikbaar van een bij Allianz afgesloten kapitaalverzekering, dan kunnen wij u een aantrekkelijke aanbieding doen voor een Allianz Direct Ingaande Lijfrente. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op met uw financieel adviseur.

Meer informatie over een lijfrente-uitkering: Allianz Direct Ingaande Lijfrente

Wanneer u uw kapitaal op uw rekening gestort wilt hebben, dan moet u het keuzeformulier invullen en naar Allianz retourneren.
Het bereiken van de oorspronkelijke expiratiedatum betekent wel dat uw (mogelijke) vrijstelling voor de vermogensrendementsheffing per gelijke datum is komen te vervallen. Vermogensrendementsheffing is een belasting over een rendement van 4% dat een belastingplichtige geacht wordt op zijn of haar vermogen te maken. Het maakt voor de vermogensrendementsheffing dus niet uit of het werkelijke rendement hoger of lager is geweest.

Neem contact op met uw  financieel adviseur, hij kan u verder informeren over uw mogelijkheden en de fiscale aspecten. Uw keuze kunt u invullen op het keuzeformulier.

Let op! U dient uw keuze uiterlijk vier weken voor de einddatum aan te geven en te retourneren op het keuzeformulier dat u heeft ontvangen. Om voor u eventuele fiscaal nadelige gevolgen te voorkomen, verzoeken wij u tijdig te reageren!
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.