Transport- en verblijfs­verzekering

 

Alleen afsluitbaar via een adviseur

 

Transport- en verblijfsverzekering

De Transport- en verblijfsverzekering is een verzekering voor veel verschillende soorten risico’s. Deze verzekering is handig voor bijvoorbeeld spullen die bedoeld zijn voor tentoonstellingen of beurzen, maar ook voor kunst, muziekinstrumenten, licht- en geluidsapparatuur. Het object zelf is verzekerd, maar ook het transport en verblijf.

Er kunnen veel verschillende spullen verzekerd worden. Daarom kijken we eerst naar wat u wilt verzekeren. En of u alleen het transport wilt verzekeren, of ook het verblijf. 

De premie is verder afhankelijk van waar u de spullen wilt verzekeren en hoe u ze verpakt en vervoert. De premie die u betaalt, is dus volledig afhankelijk van uw situatie en keuzes. Wilt u weten wat de Transport- en verblijfsverzekering voor u kost? Vraag het een adviseur.

Schade aan of verlies van uw spullen tijdens transport, maar ook tijdens het verblijf op een bepaalde locatie. Of tussen twee transporten in. 

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

  • Schade door eigen gebrek of eigen bederf.
  • Schade die ontstaat door eigen gebrek is schade die ontstaat door het product zelf. 
  • Schade door eigen bederf is schade die ontstaat doordat bepaalde producten nu eenmaal kunnen bederven. 

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden​. 

Het geldigheidsgebied kent geen echte grenzen. Gaat het bijvoorbeeld om bepaalde beurzen en tentoonstellingen? Dan omschrijven we die op de polis. Dat geldt ook voor het transport. Soms zijn er wel aanvullende eisen als u deze verzekering voor bepaalde landen wilt afsluiten.
Het verzekerd bedrag is in de eerste plaats de maximale vergoeding per gelegenheid of locatie. Maar het kan zijn dat het verblijf bijvoorbeeld voor een ander bedrag verzekerd is. Dan vermelden we dat apart op de polis.
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Transport- en Verblijfverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.