Container- en trailer­aansprakelijk­heids­verzekering


Afgestemd op uw bedrijf en uw situatie. Vraag een offerte aan via een adviseur
 

Container- en trailer­aansprakelijk­heids­verzekering

Heeft u een transportbedrijf of een ander bedrijf in logistieke dienstverlening? Dan kan het zijn dat u opleggers, aanhangers of containers van anderen huurt. Die kunnen tijdens het gebruik beschadigd raken. Daarvoor kunt u volgens de huurovereenkomst als ondernemer aansprakelijk zijn. Een container-/traileraansprakelijkheids­verzekering biedt dan uitkomst.
De premie voor de Container- en traileraansprakelijkheids­verzekering is afgestemd op uw bedrijf en situatie. Daarom willen we graag van u weten welk bedrag u wilt verzekeren. Daarnaast kijken we naar het aantal trekkers en de verhouding tot het totale wagenpark. U betaalt altijd een minimale premie van € 250,-. Wilt u weten wat de Container- en traileraansprakelijkheids­verzekering voor u kost? Vraag het een adviseur.
 • Aansprakelijkheid voor materiële schade aan of verlies van gehuurde objecten.
   
 • Het vervoer, verblijf en gebruik van containers en trailers binnen heel Europa exclusief GOS-landen.
   
 • Kosten die u maakt om schade te voorkomen en te beperken. Bijvoorbeeld door de goederen vast te verplaatsen zodat ze niet (verder) beschadigd raken. We vergoeden deze kosten zelfs boven het verzekerd bedrag, tot maximaal € 10.000,- per gebeurtenis.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
 • Als een schade met opzet is veroorzaakt, is dat niet verzekerd.
   
 • Schade of verlies door normale slijtage.
  Schade die ontstaat doordat u kosten maakt om normale slijtage te herstellen, betalen wij niet. Dat geldt ook voor schade door bijvoorbeeld roest.
   
 • Schade aan luchtbanden en zeilen.
  Ontstaat er schade aan luchtbanden of zeilen? En is er geen andere verzekerde schade ontstaan door dezelfde gebeurtenis? Dan betalen wij deze kosten niet.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
In een huurovereenkomst (soms een Interchange Agreement) is afgesproken onder welke voorwaarden u de container of aanhanger gehuurd heeft van de eigenaar. Vaak gaat het niet om verhuur, maar bijvoorbeeld om lenen. Bij een schade vragen we dan ook een overeenkomst waarin de afspraken zijn gemaakt. 
Alle ondernemers in de transportsector en logistieke dienstverlening kunnen deze verzekering afsluiten als ze gebruikmaken van spullen van anderen. Bijvoorbeeld containers en trailers, maar ook aanhangwagens en opleggers van andere bedrijven.
Verzekerd bedrag                          € 75.000
Premie per jaar                               € 525
Verzekerd bedrag                          € 50.000
Premie per jaar                               € 350
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Container/Trailerverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.