Allianz in de Benelux

Nederland valt samen met België en Luxemburg onder Allianz Benelux N.V. Door onze krachten te bundelen in de Benelux kunnen we onze klanten en de adviseurs met wie we samenwerken optimaal van dienst zijn, met betere verzekeringen én betere prijzen.
In de Benelux bieden we verzekeringen aan voor particulieren en voor kleine zelfstandigen, mkb’ers en grote ondernemingen. Dat doen we via adviseurs met wie we intensief samenwerken. In Nederland bieden we ook direct auto en woonverzekeringen aan via Allianz Direct. Allianz Benelux heeft meer dan 2 miljoen klanten en 2.200 medewerkers. De omzet is 4 miljard.
In Nederland zijn we sterk in schadeverzekeringen, levensverzekeringen en inkomensverzekeringen . Van autoverzekering tot arbeidsongeschiktheids­verzekering, en van overlijdens­risicoverzekering tot ondernemerspensioen. We hebben 1,3 miljoen klanten en 1.200 medewerkers die werken in Rotterdam . Wij werken samen met ruim 4.000 verzekerings- en financieel adviseurs.
Ook in Nederland moedigen we onze klanten aan hun ambities te volgen. Niet alleen op privé-vlak maar zeker ook op zakelijk gebied. Wij weten dat bij succesvol ondernemen risico’s om de hoek komen kijken. En wij bieden de kennis en kunde om daarmee om te gaan. Zodat je durft te ondernemen.
In België is Allianz een belangrijke speler op de markt voor verzekeringen en financiële dienstverlening. Allianz biedt een volledige waaier van producten en diensten in schadeverzekeringen en levensverzekeringen voor zowel particulieren als zelfstandigen en kleine, middelgrote en grote ondernemingen. In België heeft Allianz ervoor gekozen om zijn producten en diensten exclusief via onafhankelijke makelaars aan te bieden. Deze experts in verzekeringen en beleggingen vormen de schakel tussen de klanten en Allianz. Allianz heeft in België meer dan 1.000 medewerkers en 900.000 klanten.