Allianz en Judith Noordzij gaan all-in om ondernemers te helpen met zoeken naar balans

Allianz en ondernemer Judith Noordzij bundelen hun krachten om ondernemend Nederland te helpen bewuste keuzes te maken. Onder de noemer ‘Judith goes all-in’ bieden zij ondernemers informatie en inspiratie op het gebied van ondernemen, ontspannen en mentale en fysieke gezondheid.

Gezond ondernemen

Als één van de grootste verzekeraars voor ondernemers, voelt Allianz de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van Nederlandse ondernemers. Uit een recent onderzoek dat Allianz uitvoerde in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos, blijkt dat slechts de helft (48%) van de ondernemers het idee heeft een gezonde levensstijl tot op een bepaalde hoogte kunnen combineren met het ondernemerschap. En dat terwijl juist een gezonde levensstijl voor die broodnodige energie zorgt die ondernemers helpt om vol voor hun bedrijf te gaan.

Uitdagingen voor ondernemers

Daarom bundelt Allianz dit jaar de krachten met Judith Noordzij (31), auteur van ‘Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf’, zelfstandig ondernemer en ervaringsdeskundige op het gebied van burn-outs. Samen gaan ze alle ondernemers die ons land rijk is helpen bewuste keuzes te maken.

Middels een podcastserie op BNR, video’s met ondernemers en meerdere blogs, zal Judith Noordzij vanaf 2 april op haar volledig eigen wijze de kijkers en luisteraars stimuleren na te denken over hun eigen leven als ondernemer. Zij gaat daarbij in gesprek met zowel experts op het gebied van psychologie, sport en gezondheid, als met ondernemers die met deze thema’s worstelen. Relevante onderwerpen als ‘Wat als je werk nooit af is’, ‘Waarom een vakantie geen burn-out voorkomt' en ‘24/7 digitaal aan staan’ komen aan bod om ondernemers te inspireren bewust met deze veel voorkomende uitdagingen om te gaan.

Fysieke en mentale gezondheid

Noordzij heeft deze uitdagingen aan den lijve ondervonden toen zij als 27-jarige advocaat op de Zuidas een burn-out kreeg. Ze is zeker niet de enige. De kans op burn-outs neemt namelijk alleen maar toe, zeker bij de jongere zelfstandigen. Noordzij begrijpt wel waarom: “Als zelfstandig ondernemer ben je 24/7 aan het werk en online. Zodra je wakker wordt, pak je je mobieltje en sta je aan. Onze hersenen en lichamen zijn hier niet voor gemaakt, die hebben dagelijks behoefte aan rust en ontspanning. Het is dus nodig om die rustmomenten zelf in te plannen.”

Ondernemers zullen het herkennen: als je ergens voor kiest, ga je er ook volledig voor. Of dat nou ondernemen, ontspannen of je fysieke en mentale gezondheid is. Het is wel belangrijk hier een goede balans in te vinden. “Ergens volledig voor gaan is prachtig, maar je kunt niet op alle vlakken pieken”, meent Noordzij. “Het is net als bij topsport: wil je een topprestatie leveren, dan moet je in de aanloop voldoende rust nemen. Dat geldt ook voor ondernemen. Als je duurzaam wilt blijven ondernemen, moet je niet alleen investeren in je onderneming, maar ook in jezelf.” 

De balans tussen werk en prive

“Ondernemers dragen natuurlijk een fikse verantwoordelijkheid en dat brengt de nodige druk met zich mee”, vertelt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux. “Ze moeten om te beginnen hun bedrijf draaiende houden – niet alleen voor zichzelf maar ook voor het eventuele personeel. En daarnaast hebben ze vaak nog een gezin, een sociaal leven en is het tevens belangrijk dat zij ook mentaal en fysiek gezond blijven. Alles bij elkaar is dat nogal wat. Soms is het lastig om de juiste balans te vinden om ervoor te zorgen dat alles wat je als ondernemer doet, ook je volle aandacht en energie krijgt. Wij vinden het belangrijk om daarbij te helpen en hen inspiratie en handvatten te geven om overal all-in te kunnen gaan.”

De campagne ‘Judith goes all-in’ van Allianz en Judith Noordzij gaat van start op dinsdag 2 april en zal gedurende heel 2019 doorlopen.