AOV van Allianz

✓ Kies zelf wat u verzekert
✓ Dagelijks opzegbaar
✓ Betaalbare premie

Arbeidsongeschikt raken

U hoopt natuurlijk dat het u nooit overkomt: arbeidsongeschikt raken. Toch kan het altijd gebeuren dat u door ziekte of een ongeval niet kunt werken. En dat betekent voor u als ondernemer: geen inkomen. Daarom is het belangrijk de juiste maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

De AOV’s van Allianz

Doe de AOV-check

Wat gebeurt er als u ziek wordt en een langere periode niet kunt werken? Heeft u genoeg geld om deze periode te overbruggen? Bekijk in een aantal stappen of u voldoende heeft geregeld.

Arbeidsongeschiktheid en ondernemers

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ondernemers minder vaak ziek thuis zitten dan mensen die in loondienst werken. Misschien heeft u zelf ook wel eens doorgewerkt terwijl u grieperig was. Maar soms gaat werken echt niet meer, bijvoorbeeld als u een gebroken been heeft. Wie in loondienst werkt, krijgt zijn loon dan doorbetaald. Maar voor ondernemers heeft de overheid niets geregeld. U moet uw verlies aan inkomen dan zelf opvangen. U kunt hiervoor een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Waarom een AOV?

U kunt zelf een bedrag sparen voor als u arbeidsongeschikt raakt. Maar zo’n potje moet wel behoorlijk groot zijn. U moet niet alleen uw vaste lasten kunnen blijven betalen. Er kan ook sprake zijn van extra kosten, bijvoorbeeld voor revalidatie. Wilt u meer financiële zekerheid? Dan kunt u beter kiezen voor een AOV.

Soorten AOV’s

Er bestaan verschillende soorten AOV’s. Welke AOV bij u past, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de kans dat u met uw beroep arbeidsongeschikt wordt. En hoe lang u een uitkering wilt ontvangen. Daarnaast bestaat er tegenwoordig een alternatief voor een AOV: het broodfonds. U zet dan met een groepje ondernemers geld opzij voor als iemand arbeidsongeschikt raakt.

Kosten van een AOV

Een AOV hoeft niet duur te zijn, zoals sommige ondernemers denken. U heeft voor een deel zelf in de hand hoeveel u betaalt. De hoogte van de premie is namelijk onder meer afhankelijk van een aantal keuzes die u maakt. Zoals uw eigen risico en de looptijd van uw uitkering.

Arbeidsongeschikt raken. Een praktijkvoorbeeld.

Ondernemer Rudi Theunissen vertelt over zijn ervaringen.

Sluiten

AOV check

Veel mensen denken dat ze hun inkomen na arbeidsongeschiktheid goed geregeld hebben. Aan de hand van een paar vragen krijgt u inzicht in uw eigen situatie.