zzp verzekeringen van Allianz


Verzekeringen voor zzp'ers

 

Verzeker alleen belangrijkste schaderisico's in jouw branche

 

Jij haalt jouw inkomen uit jouw onderneming. En jij bepaalt zelf hoe jij jouw bedrijf runt: welke opdrachten jij aanneemt, welke kansen jij grijpt en welke risico’s jij loopt. Die risico’s horen bij het ondernemerschap. Maar jij wilt geen risico’s die jouw onderneming en jouw inkomen in gevaar kunnen brengen. Jij wilt niet te veel tijd besteden aan zzp verzekeringen. Daarom helpen wij jou graag, zodat jij je kunt richten op dat waar jij goed in bent: ondernemen.
Als (bijna) startende zzp’er sta jij trappelen om te ondernemen. Maar jij moet nog veel dingen zelf regelen, waaronder jouw verzekeringen. Er zijn veel verschillende verzekeringen voor zzp'ers, die jij lang niet allemaal nodig hebt. Welke verzekeringen worden vaak gekozen? En wat bieden ze jou eigenlijk? Wij hebben de meest gekozen zzp verzekeringen voor jou op een rij gezet.
Mors jij per ongeluk jouw kop koffie in een meeting over de laptop van een klant die tegenover jou zit? Dan biedt de  bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering uitkomst.
De bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering voor zpp'ers dekt naast materiële schade ook letselschade die je tijdens jouw werk per ongeluk toebrengt aan iemand anders. Daarvan kan al sprake zijn als het glad is, maar jij niet gestrooid hebt en jouw klant uitglijdt op jouw terrein.
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering
Als zzp’er geniet jij meer vrijheid dan in dienstverband, maar dit brengt ook meer zorgen met zich mee. Eén daarvan is ziek of arbeidsongeschikt worden. De impact van ziek zijn is groot: geen of minder inkomsten. Toch heeft 83% van de zzp’ers géén arbeidsongeschiktheids­verzekering. Deze verzekering beschermt jouw inkomen als jij niet kunt werken door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval. Een AOV hoeft niet duur te zijn.
Zakelijke autoverzekering
Een bestelauto­verzekering is een verzekering voor een bestelauto. Een bestelauto verschilt van een personenauto. In tegenstelling tot een personenauto is een bestelauto gemaakt om goederen mee te vervoeren. Een bestelauto­verzekering voor schade aan anderen (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht. Wil jij ook de lading van jouw bestelauto of bestelbus verzekeren? Dat kan door de ladingverzekering te kiezen.
Overlijdens­risicoverzekering (ORV)
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)
Als ondernemer kan jij te maken krijgen met beroepsfouten. Denk aan een verkeerd advies. Of als jij niet de juiste informatie verstrekt. Bijvoorbeeld als jij als belastingadviseur een keer een verkeerd advies heeft gegeven, waardoor een klant achteraf veel meer moest terugbetalen. Schade die hierdoor ontstaat, is vaak alleen een financiële schade. Die schade is verzekerd met de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering van Allianz. 
Arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV)
Dit is een verzekering voor de auto die jij gebruikt voor jouw eigen bedrijf. Jij gebruikt jouw auto voor jouw eigen bedrijf als jij bijvoorbeeld klanten bezoekt. Als jij dezelfde auto vaker privé dan zakelijk gebruikt dan moet jij alsnog jouw auto zakelijk verzekeren. Andersom is bij een zakelijke autoverzekering privégebruik wél meeverzekerd. Maak jij dus zakelijk gebruik van een auto? Dan moet jij een zakelijke autoverzekering afsluiten.
Bestelautoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering keert eenmalig een afgesproken bedrag uit aan jouw nabestaanden als jij tijdens de afgesproken looptijd overlijdt. Met dat bedrag kunnen nabestaanden het wegvallen van jouw inkomen opvangen. Als jij als zzp’er komt te overlijden dan is dat pijnlijk voor jouw nabestaanden. Jij wilt ze verzorgd achterlaten. Een ORV is er al vanaf enkele euro’s per maand.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.