zzp verzekeringen van Allianz


Verzekeringen voor zzp'ers

 

Verzeker alleen belangrijkste schaderisico's in uw branche

 

U haalt uw inkomen uit uw onderneming. En u bepaalt zelf hoe u uw bedrijf runt: welke opdrachten u aanneemt, welke kansen u grijpt en welke risico’s u loopt. Die risico’s horen bij het ondernemerschap. Maar u wilt geen risico’s die uw onderneming en uw inkomen in gevaar kunnen brengen. U wilt niet te veel tijd besteden aan zzp verzekeringen. Daarom helpen wij u graag, zodat u zich kunt richten op dat waar u goed in bent: ondernemen.
Als (bijna) startende zzp’er staat u trappelen om te ondernemen. Maar u moet nog. veel dingen zelf regelen, waaronder uw verzekeringen. Er zijn veel verschillende verzekeringen voor zzp'ers, die u lang niet allemaal nodig heeft. Welke verzekeringen worden vaak gekozen? En wat bieden ze u eigenlijk? Wij hebben de meest gekozen zzp verzekeringen voor u op een rij gezet.
Morst u per ongeluk uw kop koffie in een meeting over de laptop van een klant die tegenover u zit? Dan biedt de  bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering uitkomst.
De bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering voor zpp'ers dekt naast materiële schade ook letselschade die u tijdens uw werk per ongeluk  toebrengt aan iemand anders. Daarvan kan al sprake zijn als het glad is, maar u niet gestrooid heeft en uw klant uitglijdt op uw terrein.
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering
Als zzp’er geniet u meer vrijheid dan in dienstverband, maar dit brengt ook meer zorgen met zich mee. Eén daarvan is ziek of arbeidsongeschikt worden. De impact van ziek zijn is groot: geen of minder inkomsten. Toch heeft 83% van de zzp’ers géén arbeidsongeschiktheids­verzekering. Deze verzekering beschermt uw inkomen als u niet kunt werken door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval. Een AOV hoeft niet duur te zijn.
Zakelijke autoverzekering
Een bestelauto­verzekering is een verzekering voor een bestelauto. Een bestelauto verschilt van een personenauto. In tegenstelling tot een personenauto is een bestelauto gemaakt om goederen mee te vervoeren. Een bestelauto­verzekering voor schade aan anderen (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht. Wilt u ook de lading van uw bestelauto of bestelbus verzekeren? Dat kan door de ladingverzekering te kiezen.
Overlijdens­risicoverzekering (ORV)
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)
Als ondernemer kunt u te maken krijgen met beroepsfouten. Denk aan een verkeerd advies. Of als u niet de juiste informatie verstrekt. Bijvoorbeeld als u als belastingadviseur een keer een verkeerd advies heeft gegeven, waardoor een klant achteraf veel meer moest terugbetalen. Schade die hierdoor ontstaat, is vaak alleen een financiële schade. Die schade is verzekerd met de Beroepsaansprakelijkheids­verzekering van Allianz. 
Arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV)
Dit is een verzekering voor de auto die u gebruikt voor uw eigen bedrijf. U gebruikt uw auto voor uw eigen bedrijf als u bijvoorbeeld klanten bezoekt. Als u dezelfde auto vaker privé dan zakelijk gebruikt dan moet u alsnog uw auto zakelijk verzekeren. Andersom is bij een zakelijke autoverzekering privégebruik wél meeverzekerd. Maakt u dus zakelijk gebruik van een auto? Dan moet u een zakelijke autoverzekering afsluiten.
Bestelautoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering keert eenmalig een afgesproken bedrag uit aan uw nabestaanden als u tijdens de afgesproken looptijd overlijdt. Met dat bedrag kunnen nabestaanden het wegvallen van uw inkomen opvangen. Als u als zzp’er komt te overlijden dan is dat pijnlijk voor uw nabestaanden. U wilt ze verzorgd achterlaten. Een ORV is er al vanaf enkele euro’s per maand.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.