Allianz Business Polis

 

Vraag een offerte aan via een adviseur

 

Allianz Business Polis

Zekerheid bij zakendoen is van essentieel belang voor de continuïteit van een onderneming. Je wilt als ondernemer snel commercieel handelen, zodat je blijft groeien en nieuwe markten kunt betreden. De Allianz Business Polis maakt dit mogelijk door flexibele oplossingen te bieden. Met juiste en actuele bedrijfsinformatie ben je in staat om de risico’s van jouw klanten op de juiste manier in te schatten. De verzekering biedt garantie van betaling. Wanneer een klant uiteindelijk niet betaalt, dan wordt ook voor het incasso gezorgd.
Je kunt de Allianz Business Polis-kredietverzekering voor jouw bedrijf afsluiten via je adviseur. Jouw adviseur kent jou en helpt jou de verzekering af te sluiten bij Allianz Trade, wereldmarktleider in kredietverzekeringen.
De kosten van een kredietverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de landen waarmee je zaken doet en de kwaliteit van je debiteurenbeheer. Maar ook de betalingscondities die je hanteert zijn van belang. Vaak zal de premie uitkomen tussen de 0,1% en de 0,5% van je omzet. Wil je weten wat de Allianz Business Polis voor jouw bedrijf kost? Vraag het je adviseur.
 • Veilig en snel zakendoen in risicovolle landen.
 • Hoog dekkingspercentage tot 90%.
 • Incassokosten meeverzekerd.
 • Aanvullende dekking voor contractrisico.
 • Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wil je meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.
 • Vorderingen op particulieren en overheidsinstellingen.
 • Vorderingen die niet betaald zijn door iets wat jezelf hebt gedaan. Of die niet betaald zijn door iets wat iemand heeft gedaan die door je is ingeschakeld.

In principe kan een kredietverzekering uitkomst bieden voor ieder bedrijf dat op krediet levert aan andere bedrijven. Daarom bieden wij met de Allianz Business Polis een polis op maat aan alle bedrijven, van de kleinste onderneming tot de grootste multinational. Een kredietverzekering biedt in ieder geval een duidelijk toegevoegde waarde voor:

 • bedrijven die met zeer kleine marges werken
 • bedrijven die toegang willen tot betere financiering
 • bedrijven die exporteren
 • bedrijven die nieuwe markten willen gaan aanboren
 • bedrijven die slechts een beperkte klantenkring hebben
 • bedrijven die in branches actief zijn waar het aantal faillissementen hoog is
Vaak geldt een dekkingspercentage van 90%. Het is soms mogelijk om in dit overleg aan te passen, afhankelijk van de behoeftes binnen jouw onderneming. Het percentage kan variëren tussen 75% en 90%. Het dekkingspercentage is het percentage van het bedrag van de factuurwaarde dat we uitkeren.
De meeste ondernemers kiezen ervoor om al hun debiteuren te verzekeren. Afhankelijk van jouw behoefte en de branche leveren wij ook op dit gebied maatwerk. Zo kan je ervoor kiezen om alleen de export te verzekeren, alleen dekking te nemen voor uitzonderlijk hoge verliezen of alleen de grootste klanten te verzekeren.
Wij betalen een schade uiterlijk binnen 15 dagen uit nadat een klant insolvent is verklaard. In de praktijk komt het echter vaak voor dat wij een schade eerder uitbetalen.
Wil je contact met ons? Via de chat krijg je het snelst je antwoord. Wil je toch liever telefonisch een medewerker spreken? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.