Zakelijke autoverzekering

Bereken uw premie

Zakelijke autoverzekering

U heeft voor uw auto volgens de wet minimaal een WA-verzekering nodig. Bij Allianz kunt u daarnaast uw autoverzekering volledig aanpassen aan uw eigen wensen. Wilt u een Casco-verzekering of alleen een Beperkt Casco-verzekering? En wilt u de dekking uitbreiden met een schadeverzekering voor inzittenden of rechtsbijstandverzekering? Dat bepaalt u zelf.

Veelgestelde vragen

De autoverzekeringen van Allianz stelt u zelf samen. U kiest voor een basisverzekering:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle auto’s en bedoeld voor schade die u met uw auto toebrengt aan anderen.
   
 • WA + Beperkt Casco
  Hiermee verzekert u ook schade aan de auto zelf  in een aantal gevallen. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand en storm en ruitschade.  Schade aan uw auto door een aanrijding valt niet hieronder.
   
 • WA + Volledig Casco
  Bij deze meest uitgebreide verzekering krijgt u ook een vergoeding voor schade aan uw auto door een aanrijding, ook als die aanrijding uw eigen schuld is.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden​.

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden.
  Bij deze verzekering betalen wij een vast bedrag als de bestuurder of een van de inzittenden van uw auto blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer.
   
 • Schadeverzekering voor Inzittenden.
  Raakt de bestuurder van uw auto betrokken bij een ongeval? Of hebben de passagiers in uw auto schade? Deze verzekering vergoedt deze schade, ook van de bestuurder. Niet alleen letselschade, maar ook schade aan spullen.
   
 • Rechtsbijstandverzekering.
  Krijgt u te maken met een conflict door uw auto? Bijvoorbeeld met de tegenpartij bij een  ongeluk? Dan heeft u met deze verzekering recht op juridische hulp bij dit conflict.
   
 • Pechhulp
  Hulp bij pech onderweg in Nederland en/of in het buitenland. Wij zorgen voor reparatie ter plekke of zo nodig vervangend vervoer. Standaard bent u ook verzekerd van pechhulp in uw eigen woonplaats.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden​. 

Bij een elektrische auto bieden we naast de basis- en aanvullende verzekeringen de volgende extra’s:

 • Speciale pechhulp voor volledig elektrische auto’s. Als de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijgt u pechhulp. Een hulpverlener brengt u en de auto naar uw eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.
   
 • Schade aan uw eigen oplaadpunt, zolang dit niet op een andere verzekering gedekt is.
   
 • Schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Voor elk van de verzekeringen die u kiest, geldt dat niet altijd alles verzekerd is. Maar in sommige situaties betalen wij nooit. Bijvoorbeeld als de auto werd bestuurd door iemand die dat niet mocht, omdat hij of zij geen geldig rijbewijs had. Wij betalen ook niet bij schade die u met opzet veroorzaakt. Net als wanneer u de auto niet gebruikte zoals u bij ons heeft opgegeven. Omdat u er bijvoorbeeld snelheidswedstrijden mee heeft gereden. Of als u de auto gaat gebruiken als taxi zonder dat aan ons door te geven.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden​. 

Wat kost de Zakelijke autoverzekering?

Wilt u advies?

Laat u dan adviseren door een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.

Premievoorbeelden

WA + Beperkt Casco en Pechhulp

Auto VW Golf Bouwjaar 2011 Kilometers per jaar Onbeperkt Schadevrije jaren 10 Premie per jaar € 499

WA + Ongevallenverzekering Inzittenden

Auto Peugeot 307 Bouwjaar 2004 Kilometers per jaar < 20.000 Schadevrije jaren 7 Premie per jaar € 392

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Autoverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.