Yvonne van Gennip Talent Fonds en Allianz gaan samenwerken 

Vandaag (23 juni 2023) hebben verzekeraar Allianz en het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Allianz, partner van het Watersportverbond, gaat jonge watersporttalenten helpen zich te presenteren via het crowdfundingplatform van YVGTF. Dit sluit aan bij de missie van Allianz om de watersport vooruit te helpen en jonge mensen in beweging te krijgen.

Het YVGTF zet zich in voor jonge talentvolle sporters en biedt ze de kans om het beste uit zichzelf te halen. Bijvoorbeeld met een crowdfundingplatform waarmee zij zich kunnen presenteren en financiële middelen kunnen genereren. Allianz en het YVGTF gaan nu samen binnen dit platform ruimte bieden aan watersporttalenten om zich te profileren, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en kunnen uitgroeien tot toekomstige medaillewinnaars. Het is bovendien de bedoeling dat Allianz met deze jonge talenten jongeren in beweging brengt, als onderdeel van het MoveNow-programma. MoveNow heeft als doel jongeren te helpen actief te blijven, nu zij sinds de corona-pandemie steeds minder bewegen.

Yvonne van Gennip, oprichster van het YVGTF: “Ik vind het fantastisch om samen met Allianz ook binnen de watersport een verdere bijdrage te leveren aan het goud van de toekomst. Als jong schaatstalent had ik het voordeel dat ik mij geen zorgen hoefde te maken over de financiering van mijn topsportcarrière. Hierdoor kon ik mij zorgeloos focussen op mijn ontwikkeling in de sport. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mijn drive is om het voor ieder kind met talent mogelijk te maken om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, ongeacht de financiële situatie. Maar dat kan ik niet alleen. Naast een fantastisch team mensen, hebben wij ook partners nodig met dezelfde drive en missie. Daarom verheug ik mij op de samenwerking met Allianz om samen jonge warersporttalenten te ondersteunen en jongeren in beweging te brengen.”

Paul Möller, Head of Communications, Branding & ESG: “Wij vinden het belangrijk om mensen in beweging te brengen. Allianz is wereldwijd verzekeringspartner van de Olympische en Paralympische Spelen. In Nederland zijn wij gestart met onze #MoveNow-campagne en ondersteunen het Watersportverbond en Team Allianz op hun weg naar Parijs 2024. Maar het is ook enorm belangrijk om aanstormende talenten de ruimte bieden om zich te ontwikkelen. Yvonne van Gennip biedt daar met haar Talent Fonds het juiste platform voor. Het is geweldig dat wij samen met Yvonne jonge watersporttalenten een duwtje in de rug kunnen geven en hen voor te bereiden op de toekomst.”