Joos Louwerier volgt Anthony Bradshaw op als Regional CEO

Op 16 juli 2021 start Joos Louwerier als Regional CEO van Allianz Benelux. Hij volgt Anthony Bradshaw op, die na ruim 4 jaar de overstap maakt naar Allianz SE om een impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de wereldwijde P&C-activiteiten.
Joos Louwerier (47) beschikt over ruime ervaring binnen de verzekeringssector en binnen Allianz Group en komt over van Allianz Life Indonesia. Joos begon in 2013 bij Allianz als Chief Operating Officer van Allianz Life Korea, en werd in 2016 benoemd tot CEO. Hij speelde een cruciale rol in de succesvolle herstructurering van de Zuid-Koreaanse entiteit. In 2017 werd hij aangesteld als Country Manager en President Director van Allianz Life Indonesia. Onder zijn leiding werd een digitale transformatie in gang gezet, resulterend in een substantiële groei en een positie als marktleider. Daarvoor werkte Joos 12 jaar bij ING Groep in verschillende markten in Azië en Nederland. De benoeming van Joos Louwerier is onder voorbehoud van goedkeuring door de betrokken toezichthouder.
  • Anthony Bradshaw keert terug naar Allianz SE en gaat voor de Allianz Group een leidende rol spelen in het doorvoeren van vernieuwingen binnen de Property & Casualty-branche. Tevens zal hij Allianz Direct ondersteunen en actief bijdragen aan overige groepsinitiatieven, zoals het inbedden van big data in de bedrijfsprocessen. Hij gaat rechtstreeks rapporteren aan de CEO van Allianz SE, Oliver Bäte.
     
  • Na zijn komst bij Allianz Benelux in april 2017 heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de financiële resultaten en het succesvol implementeren van diverse transformatieprojecten, zoals het opzetten van een Data Office, een best practice binnen de wereldwijde Allianz Group. Door de focus te leggen op radicale vereenvoudigingen in diensten en processen is Allianz Benelux de afgelopen jaren steeds flexibeler geworden en daarmee in staat om toekomstige marktkansen aan te grijpen.
  •  
  • Sergio Balbinot, lid van de Board of Management van Allianz SE en verantwoordelijk voor Insurance Western & Southern Europe en Asia Pacific: “We willen Tony bedanken voor zijn uitstekende bijdrage aan ons bedrijf en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol en in de toekomst. We kijken ernaar uit om met Joos samen te werken in zijn nieuwe functie als Regional CEO en wensen hem een goede start bij Allianz Benelux.”