Persbericht | 31 mei 2024

Kathleen Van den Eynde nieuwe Regional CEO Allianz Benelux

  • Kathleen Van den Eynde benoemd tot Regional CEO van Allianz Benelux 
  • Hélène Portegies benoemd tot CEO van Allianz in België
  • Joos Louwerier gaat nieuwe leidersschapsrol bekleden binnen Allianz Group

Kathleen Van den Eynde wordt Regional CEO van Allianz Benelux en Hélène Portegies volgt haar op als CEO van Allianz in België. Beide benoemingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de betrokken toezichthouders en gaan in per 1 juni.

Na 3 jaar succesvol leiding te hebben gegeven aan het Allianz Benelux team, heeft Joos Louwerier besloten terug te treden als Regional CEO om een nieuwe leiderschapsrol binnen de Allianz Group op zich te nemen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Kathleen Van den Eynde, momenteel CEO van Allianz in België, Board Member voor Sales & Distribution België en Regional Head of Life, Health and Investments Benelux zal Joos Louwerier opvolgen als Regional CEO tot eind 2024. Naast haar nieuwe rol behoudt zij haar regionale verantwoordelijkheden voor Life, Health en Investments bij Allianz Benelux.

Kathleen Van den Eynde is een zeer ervaren Allianz bestuurder met een lange staat van dienst. Na verschillende leiderschapsrollen in Life & Health bij Allianz België trad ze toe tot de Allianz Benelux Board of Management, verantwoordelijk voor Life, Health & Investments. In 2019 werd ze benoemd tot CEO van Allianz in België.

Hélène Portegies, momenteel bestuurslid van Allianz Benelux verantwoordelijk voor People & Communication wordt CEO van Allianz in België en gaat beide rollen combineren. Ook het Belgische Sales & Distribution team gaat aan haar rapporteren als onderdeel van haar uitgebreide rol.

Hélène Portegies trad in december 2022 in dienst bij Allianz Benelux als Chief People & Communications Officer in de Benelux Board of Management. Voordat ze bij Allianz kwam, was ze CEO bij een lokale verzekeraar en zij heeft diepgaande kennis van de Belgische verzekeringssector met ervaring in productontwikkeling, operations, IT en marketing.

Sirma Boshnakova, verantwoordelijk bestuurslid voor Benelux bij Allianz SE: “Ik wil Joos bedanken voor zijn bijdrage aan Allianz Benelux in de afgelopen jaren en wens hem het allerbeste in zijn nieuwe rol binnen de Allianz Group. Ik ben blij dat zowel Kathleen als Hélène hun nieuwe rol oppakken, aangezien zij beiden sterke leiderschapscapaciteit en brede ervaring inbrengen in de strategische agenda van hun markten. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken en vertrouw erop dat zij onze klanten, partners en medewerkers nog meer waarde gaan bieden en het bedrijf verder toekomstbestendig maken."