BrightPensioen en Allianz gaan strategische samenwerking aan

BrightPensioen en verzekeraar Allianz gaan een strategische samenwerking aan. Dit geeft BrightPensioen de mogelijkheid haar deelnemers – naast derde pijler pensioenopbouw – desgewenst aanvullende verzekeringen (bijv. arbeidsongeschiktheid) te bieden. Voor Allianz betekent de samenwerking dat ze vanaf nu ook een derde pijler pensioen-oplossing kan bieden en via BrightPensioen toegang krijgt tot de groeiende groep zzp’ers in Nederland. Als onderdeel van de samenwerking krijgt Allianz een belang in BrightPensioen van 7,6%. De investering van Allianz is onderdeel van een tweede investeringsronde van BrightPensioen. Later deze maand zal tevens een tweede crowdfundingcampagne gelanceerd worden.

Waarom de keuze voor Allianz?

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “In het vierde kwartaal van 2015 zijn we op zoek gegaan naar een strategische partner zodat we ons pensioenproduct konden uitbreiden. Naast pensioenopbouw zijn veel zzp’ers ook op zoek naar oplossingen voor bijvoorbeeld arbeids­ongeschiktheid of overlijden. En dat geldt ook voor de werkgevers die BrightPensioen kiezen als alternatief voor traditioneel pensioen. Daarvoor was een samenwerking met een verzekeraar nodig. De goede reputatie van Allianz, de wil tot vernieuwen, haar focus op duurzaamheid en het feit dat we niet hoeven te concurreren met een bestaand product van de verzekeraar waren de belangrijkste redenen voor onze keuze voor Allianz.”

Waarom samenwerken met BrightPensioen?

Henk Boeve, Managing Director Allianz Nederland Levensverzekering: “De pensioenwereld gaat de komende jaren veranderen. We gaan naar een stelsel van individuele pensioenpotjes waarbij er steeds meer verantwoordelijkheid bij het individu zal komen te liggen. Daarnaast wordt arbeid steeds flexibeler en de groep zelfstandige professionals zal fors verder groeien. BrightPensioen is een van de meest vernieuwende spelers op de pensioenmarkt en speelt in op deze trends. Doordat Allianz op dit moment geen derde pijler oplossingen biedt en BrightPensioen geen verzekerde oplossingen, zijn we volstrekt complementair. Daarenboven sprak de vernieuwende marktpropositie van Bright ons erg aan. Als eerder traditionele verzekeraar gaan we hier ook veel uit leren. Een samenwerking levert dan een duidelijke win-win op.”

Over BrightPensioen

BrightPensioen biedt individuele pensioenopbouw (derde pijler) tegen kostprijs. BrightPensioen is de eerste aanbieder die een vaste vergoeding vraagt voor haar dienstverlening in plaats van een percentage van het vermogen van de deelnemer. BrightPensioen is zodanig opgezet dat het uiteindelijke eigendom overgaat naar de deelnemers, via een deelnemerscoöperatie. Naarmate het aantal deelnemers groeit, groeit het aandelenbelang van deze coöperatie. Hierdoor hebben deelnemers daadwerkelijk zeggenschap over hun pensioen en delen ze mee in eventuele winst in de toekomst.