Allianz ‘verzekeringspartner van de zwemsport’

Allianz Benelux en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gaan voor 3 jaar een partnership aan. Allianz ondersteunt hiermee de KNZB in haar missie om voor iedereen in Nederland een leven lang zwemmen mogelijk te maken. Het partnership sluit aan bij de purpose van Allianz - ‘We secure your future’.
Allianz levert een bijdrage aan de voorbereiding van TeamNL Zwemmen op de Olympische Spelen van Parijs 2024. En leden van de KNZB kunnen binnenkort gebruik maken van een concurrerend aanbod op auto- & woonverzekeringen met uitstekende voorwaarden bij de ‘verzekeringspartner van de zwemsport’. Allianz Benelux is voornemens dit aanbod in de toekomst verder uit te breiden naar andere partners.
De samenwerking met de KNZB is een aanvulling op het wereldwijde partnership van Allianz met de Olympische en Paralympische Spelen en het lokale partnership met het Watersportverbond en het WK Zeilen. Allianz ondersteunt het Internationale Paralympische Comité al sinds 2006 en lanceerde op 11 januari 2021 het wereldwijde partnership van de Olympische en Paralympische Spelen voor de periode 2021-2028. Hiermee werkt Allianz aan de hand van de Olympische en Paralympische visie via de sport aan een betere en inclusieve wereld.

De KNZB zorgt er met ongeveer 420 verenigingen en circa 130.000 leden voor dat Nederlanders leren zwemmen en kunnen genieten van de zwemsport. De Nederlandse zwemmers zijn sterk vertegenwoordigd bij de Olympische en Paralympische Spelen. Met het partnership bouwen Allianz en de KNZB met vertrouwen en toewijding verder aan de toekomst van de zwemsport in Nederland.

Mart Vreven, Head of Sales bij Allianz Nederland: “Wij kijken met plezier uit naar de samenwerking met de KNZB. Haar missie om de zwemsport te promoten en toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland, past uitstekend bij ons streven om bij te dragen aan een zorgeloze en duurzame toekomst.”

Carlijn Hofland, Manager Marketing, Communicatie & Partnerships bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond: “Wij zijn trots op het partnership met Allianz Benelux, de bijdrage aan de voorbereiding van TeamNL zwemmen op de Olympische Spelen van Parijs 2024 en de waarde die Allianz toevoegt aan het lidmaatschap van de KNZB. Dit helpt ons om samen met onze verenigingen en leden de zwemsport in Nederland toekomstbestendig te maken.”