Allianz neemt Rabo PGGM PPI over 

Allianz heeft goedkeuring ontvangen van de toezichthouders voor de overname van Rabo PGGM PPI. Hiermee is aan alle voorwaarden voor de overname voldaan. De overdracht van Rabo PGGM PPI naar Allianz heeft inmiddels plaats gevonden. De nieuwe naam wordt Allianz Premie Pensioen Instelling B.V.

Voor Allianz betekent de overname een verbreding van het assortiment pensioenoplossingen voor werkgevers. Naast een DC-verzekeringsoplossing biedt Allianz nu ook een PPI-oplossing. Allianz beschikt over een goed distributienetwerk in de pensioenadviesmarkt met een breed bereik onder werkgevers.

Sjoerd Laarberg, CEO van Allianz in Nederland: “Deze overname past naadloos in onze strategische koers, die er mede op gericht is om ons leven- en pensioenbedrijf verder te laten groeien. Met deze overname maken we ons pensioenaanbod completer.”

Mart Vreven, commercieel directeur van Allianz in Nederland: “Naast de pensioenadviseurs van Rabobank kunnen nu alle pensioenadviseurs gebruik maken van de PPI-oplossing van Allianz. We bieden onze adviseurs en klanten nog meer mogelijkheden om een pensioenregeling in te richten zoals zij dat willen.”

Huidige klanten van de PPI worden zorgvuldig geïnformeerd over de transitie. Rabobank blijft de pensioenadviseur voor deze klanten.