Allianz opent samen met winnaars NRC Live Fintech Award 2018 de beurs

ls partner van NRC Live, werkt Allianz mee aan de uitreiking van de NRC Live Fintech Impact Award. De Fintech Impact Award is een initiatief van NRC Live om vernieuwing in de financiële sector te stimuleren en innovators uit te dagen. Daarbij staat de impact op de sector en klant centraal. De beloftes zijn groot, maar wie maakt het ook waar? Wie zorgen er voor nieuwe standaarden in klantbeleving, kosten en betrouwbaarheid van financiële diensten?

De zes finalisten presenteerden zich eerder al voor een vakjury en op 17 mei jongstleden ook voor het publiek van NRC Live Fintech. Allianz was betrokken bij de voorselectie van de jurywinnaar. Het publiek stemde voor de publiekswinnaar. Hierbij kwam Blanco Services uit de bus als jurywinnaar en koos het publiek voor PFZW/PGGM. Geert Deschoolmeester had vanuit Allianz de eer om de publieksprijs aan PFZW/PGGM uit te reiken. Een van de prijzen houdt in dat de twee bedrijven op vrijdag 25 mei de beurs in Amsterdam mogen openen door samen op de gong te slaan. Allianz is hier ook bij aanwezig als partner van NRC Live Fintech.

Gongceremonie
Elke werkdag wordt door middel van het luiden van de gong de beurshandel geopend. Hiervoor wordt door Euronext iemand uitgenodigd ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis op de desbetreffende dag. Op vrijdag 25 mei is het de beurt aan PFZW/PGGM en Blanco Services om samen als winnaars van de Fintech Impact Award 2018 de beurs in te luiden. Omstreeks 09:00 uur vindt het bijzondere moment plaats en wordt uitgezonden bij RTL Z. De Financiële Telegraaf plaatst elke dag een foto van de ceremonie. Dit betekent een mooie, welverdiende exposure voor de twee winnaars. Naast de gongceremonie, biedt Allianz een Innovation Bootcamp aan voor de winnaars. Tijdens een intensief driedaags programma leren deelnemers een scala aan methoden om innovatie binnen de organisatie vorm te geven.

Winnaars Fintech Impact Award 2018
Tijdens de NRC Live events worden actualiteiten en trends doorvertaald naar werkgerelateerde kennisvragen van professionals, zoals ondernemerschap, innovatie en technologie en duurzame technologie. Allianz levert met zijn expertise een inhoudelijke bijdrage als thought leader.

Zoals eerder benoemd, werd Blanco Services gekozen als jurywinnaar en koos het publiek voor PGGM. Blanco Services ontwikkelde de ‘Wealth-Manager-out-of-the-box’ die is samengesteld uit modulaire bouwstenen zoals kennis of technologie. Elke bouwsteen biedt een oplossing voor een specifiek bedrijfsonderdeel en kan afzonderlijk of als geheel worden aangekocht. Hiermee wil Blanco Services vermogensbeheerders meer focus geven op hun kerntaken door middel van nieuwe technologie en het delen van kennis.

PFZW/PGGM focust zich weer op een heel andere tak. PFZW en PGGM hebben namelijk een tool ontwikkeld waarmee deelnemers online een totaaloverzicht kunnen krijgen van de gevolgen van eerder stoppen of minderen met werken. Ingewikkelde materie wordt simpel uitgelegd en gepresenteerd. Inzicht krijgen in de financiële situatie wordt zo een stuk eenvoudiger.