Bestelautoverzekering voor zzp

Wat voor type bedrijf heeft u?

Bestelautoverzekering

Als ondernemer bent u soms afhankelijk van uw auto. Maar u kunt ook schade toebrengen aan een ander. Met de Allianz Bestelautoverzekering kunt u zorgeloos blijven ondernemen. Een verzekering voor schade aan anderen (Wettelijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht. De andere verzekeringen kiest u zelf. Wilt u ook de lading van uw bestelauto verzekeren? Dat kan door de ladingverzekering te kiezen. Daarmee is schade aan of diefstal van uw lading verzekerd.

Veelgestelde vragen

De autoverzekeringen van Allianz stelt u zelf samen. U kiest voor een basisverzekering:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle auto’s en bedoeld voor schade die u met uw auto toebrengt aan anderen.
   
 • WA + Beperkt Casco
  Hiermee verzekert u ook schade aan de auto zelf  in een aantal gevallen. Bijvoorbeeld schade door diefstal, brand en storm en ruitschade.  Schade aan uw auto door een aanrijding valt niet hieronder.
   
 • WA + Volledig Casco
  Bij deze meest uitgebreide verzekering krijgt u ook een vergoeding voor schade aan uw auto door een aanrijding, ook als die aanrijding uw eigen schuld is.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

 • Ongevallenverzekering voor Inzittenden
  Bij deze verzekering betalen wij een vast bedrag als de bestuurder of een van de inzittenden van uw auto blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer.
   
 • Schadeverzekering voor Inzittenden
  Raakt de bestuurder van uw auto betrokken bij een ongeval? Of hebben de passagiers in uw auto schade? Deze verzekering vergoedt deze schade, ook van de bestuurder. Niet alleen letselschade, maar ook schade aan spullen.
   
 • Rechtsbijstandverzekering
  Krijgt u te maken met een conflict door uw auto? Bijvoorbeeld met de tegenpartij bij een  ongeluk? Dan heeft u met deze verzekering recht op juridische hulp bij dit conflict.
   
 • Ladingverzekering
  Met de ladingverzekering kunt u schade aan uw lading of diefstal en verlies van uw lading meeverzekeren

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Bij een elektrische auto bieden we naast de basis- en aanvullende verzekeringen de volgende extra’s:

 • Speciale pechhulp voor volledig elektrische auto’s. Als de accu onverwacht leeg raakt tijdens een autorit, krijgt u pechhulp. Een hulpverlener brengt u en de auto naar uw eindbestemming of de dichtstbijzijnde laadpaal.
   
 • Schade aan uw eigen oplaadpunt, zolang dit niet op een andere verzekering gedekt is.
   
 • Schadeherstel door gespecialiseerde automonteurs.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Voor elk van de verzekeringen die u kiest, geldt dat niet altijd alles verzekerd is. Maar in sommige situaties betalen wij nooit. Bijvoorbeeld als de auto werd bestuurd door iemand die dat niet mocht, omdat hij of zij geen geldig rijbewijs had. Wij betalen ook niet bij schade die u met opzet veroorzaakt. Net als wanneer u de auto niet gebruikte zoals u bij ons heeft opgegeven. Omdat u er bijvoorbeeld snelheidswedstrijden mee heeft gereden. Of als u de auto gaat gebruiken als taxi zonder dat aan ons door te geven.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Is uw auto na schade in reparatie of niet meer te repareren? Dan kunnen wij zorgen voor vervangend vervoer. Is uw auto gestolen of bent u slachtoffer van oplichting? Ook dan krijgt u een vervangende auto. In onze voorwaarden leggen wij uit hoe lang wij voor u vervangend vervoer regelen.

Wat kost de Bestelautoverzekering voor zzp'ers?

Wat kost de Bestelautoverzekering voor mkb'ers?

Bent u mkb'er?
Dan kunt u een offerte voor een bestelautoverzekering aanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.

Premievoorbeelden

WA + Volledig Casco

Auto Volkswagen Caddy Bouwjaar 2014 Kilometers per jaar Onbeperkt Schadevrije jaren 10 Premie per jaar € 1.203

WA + Beperkt Casco

Auto Mercedes Benz Vito Bouwjaar 2011 Aantal km per jaar onbeperkt Schadevrije jaren 5 Premie per jaar € 2.141

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Bestelautoverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.