Hypotheek voor ondernemers

√ Je maximale hypotheek

√ Voor zzp’ers, ondernemers en DGA’s

√ Mogelijk vanaf 1 jaar ondernemerschap

Een hypotheek voor jou als ondernemer is gemakkelijker dan je misschien denkt. Uiteraard wil je dan weten wat je aan hypotheek kunt lenen. Daarbij is je inkomen doorslaggevend. En voor een zzp’er, ondernemer of DGA ligt dat vaak iets complexer dan voor een werknemer. Want je inkomen kan nogal schommelen. Toch is dat bij Allianz geen enkel probleem. Als ondernemer kun je gewoon een hypotheek krijgen. 
Voor het vaststellen van het inkomen maakt het uit of je een hypotheek met NHG wilt of een hypotheek zonder NHG. Bij een hypotheek met NHG vragen wij een inkomensverklaring ondernemer op. Bij een hypotheek zonder NHG kijken we naar het gemiddelde jaarinkomen van de laatste 3 jaar

Als ondernemer, zzp’er of DGA kun je een hypotheek met NHG aanvragen met de inkomensverklaring ondernemer. Dit is een verklaring waaruit je gemiddelde inkomen op jaarbasis blijkt. Met dit inkomen en andere gegevens berekenen we de maximale hypotheek. 

Je vraagt de inkomensverklaring aan via je adviseur of via een externe partij die je inkomen vaststelt. Deze partij beoordeelt via je jaarstukken wat jouw ‘bestendige’ inkomen is waarmee je verantwoord een hypotheek kunt afsluiten. Er zijn 4 partijen waar je een inkomensverklaring kunt aanvragen:

De externe partij, vaak fiscaal juridische specialisten, stelt jouw inkomen vast op basis van je bedrijfsresultaten van de laatste 3 jaar. Bestaat je onderneming nog geen 3 jaar? Dan gebeurt dat op basis van de gerealiseerde perioden. Ook gebruikt de externe partij branche-informatie om een bestendig inkomen te bepalen dat aansluit op jouw actuele situatie.

Wil je de inkomensverklaring aanvragen? Verzamel dan de benodigde documenten. Dat zijn minimaal de volgende gegevens:

  • jaarcijfers van je onderneming over de laatste 3 jaar
  • aangifte inkomstenbelasting over de laatste 3 jaar
  • uittreksel Kamer van Koophandel

Zodra je de vereiste stukken hebt opgestuurd, krijg je de inkomensverklaring als pdf op je e-mailadres. De inkomensverklaring blijft 6 maanden geldig voor je hypotheekaanvraag.

Voor het aanvragen van een inkomensverklaring betaal je een tarief, afhankelijk van je bedrijfsvorm:

  • zzp’er: ± €250,- (ex-BTW, 2023)
  • ondernemer: ± € 445,- tot € 635,- (ex-BTW, 2023)

Als ondernemer, zzp’er of DGA kun je een hypotheek zonder NHG aanvragen op basis van je gemiddelde jaarinkomen van de laatste 3 jaar. Bestaat je onderneming nog geen 3 jaar? Dan gebeurt dat op basis van een periode van 3 jaar. Als je een hypotheek zonder NHG aanvraagt, hebben wij de volgende stukken nodig:

  • jaaraangifte inkomstenbelasting van de laatste 3 jaar
  • jaarcijfers van de onderneming van de laatste 3 jaar
  • uittreksel kamer van koophandel
  • organogram als je meerdere ondernemingen hebt
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.