Verzekeringen bij je hypotheek


√ Woonverzekering

√ Overlijdensrisicoverzekering

√ Aansprakelijkheid en rechtsbijstand
 

Je hypotheek voor je woning is rond. Gefeliciteerd! Maar vergeet niet je verzekeringen te regelen. Bij een hypotheek heb je een woonhuisverzekering nodig. Maar er zijn meer verzekeringen die verstandig zijn als je een koopwoning hebt. Hier vind je de belangrijkste verzekeringen op een rij. 
Overlijdens­risicoverzekering (ORV)
Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af voor schade die jij, je partner, kind of huisdier bij of aan iemand anders veroorzaakt. Dat kan ook schade zijn door bijvoorbeeld een plaat of dakpan van je huis waait. Je kiest zelf het bedrag dat we maximaal uitkeren: € 1.250.000,- of € 2.500.000,-. En je kunt deze verzekering ook uitbreiden met een dekking als je woningen verhuurt. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht.
inboedelverzekering
Als zzp’er of ondernemer heb je geen financieel vangnet als je arbeidsongeschikt raakt. En wat betekent dat dan voor je hypotheek? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kun je je woonlasten blijven betalen. Deze verzekering beschermt je inkomen of je maandlasten als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Een AOV is niet verplicht.
Als jij of je partner overlijdt, valt er waarschijnlijk een inkomen weg. Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorg je ervoor dat de nabestaanden de hypotheek kunnen blijven betalen. En met een ORV heeft Allianz de zekerheid dat jij of je partner de hypotheek ook nog kan voldoen als de ander overlijdt. Als je een hypotheek bij Allianz sluit, is een ORV niet verplicht. Wel is een ORV verstandig.
Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP)
Als je woning helemaal in orde is, wil je die natuurlijk ook volledig naar jouw smaak inrichten. Met stijlvolle meubels, handige apparaten en mooie spullen. Al met al staat er voor een flink bedrag in je huis. Met de Allianz Inboedelverzekering ben je daarvoor goed verzekerd. Schade aan of diefstal van je spullen is verzekerd tot € 125.000,-. En de verzekering dekt ook schade aan spullen die je hebt opgeslagen in de berging. Een inboedelverzekering is niet verplicht.
arbeidsongeschiktheid
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.