Direct Ingaand Pensioen

√ Pensioen dat bij je past
√ Vast of variabel pensioen
√ Op de hoogte via jouw Persoonlijk Pensioen Portaal 

Direct Ingaand Pensioen – Een vast of variabel pensioen?

Ga je binnenkort met pensioen? En heb je pensioen via je werkgever? Of een pensioenverzekering waarbij het opgebouwde pensioenkapitaal vrijkomt? Dan valt er wat te kiezen. Doe dat tijdig. En zorgvuldig. Want je keuzes hebben invloed op de hoogte van je pensioen.
Als je pensioenkapitaal vrijkomt, kun je een pensioenuitkering aankopen. Je kunt zelf kiezen bij wie je de pensioenuitkering aankoopt. Doe je dit bij Allianz, dan kun je rekenen op een aantrekkelijk pensioen. Bij ons kun je bovendien kiezen voor een vast pensioen of een variabel pensioen. Voor welke verzekeraar je ook kiest, het is belangrijk dat je kiest voor een pensioen dat bij je past.

Wij helpen je graag bij de keuzes voor je pensioenuitkering. Via Pensioenkeuzes krijg je meer inzicht in: 

• de mogelijkheden voor je pensioenuitkering
• de risico’s die je bij je pensioenuitkering wilt lopen
• wat je met je pensioenuitkering wilt doen
• wat je aan pensioenuitkering nodig hebt

Zo kun je snel zien welke pensioenuitkering bij je past: een vast pensioen, een variabel pensioen of een combinatie van vast en variabel pensioen. Wil je ook meer inzicht in deze pensioenzaken? Ga dan naar de pagina Pensioenkeuzes

Bij Allianz kun je kiezen voor een vast pensioen, een variabel pensioen of een combinatie van vast en variabel pensioen. Maar wanneer kies je een vast pensioen? En wanneer een variabel pensioen? 

Vast pensioen - Bij een vast pensioen krijg je elke maand hetzelfde bedrag aan pensioen. Je hebt dus zekerheid over wat je per maand te besteden hebt. 

Bij je pensioen speelt de marktrente een belangrijke rol. Een lage marktrente betekent een lagere vaste pensioenuitkering die na ingang niet meer wijzigt. Ook als de marktrente later weer stijgt.  Geeft een vast pensioen voor jou een te lage uitkering? Dan is er ook een variabel pensioen.

Variabel pensioen - Bij een variabel pensioen beleg je met (een deel van) je pensioengeld. Daardoor is je uitkering minder afhankelijk van de marktrente als je de uitkering aankoopt. En als het goed gaat met de beleggingen, kun je een hogere uitkering verwachten. Maar de resultaten kunnen ook tegenvallen. En dan heb je juist een lagere uitkering.

Vast en variabel pensioen - Kiezen tussen een vast pensioen en een variabel pensioen is dus kiezen tussen de zekerheid van een vaste (lagere) uitkering of de onzekerheid dat je uitkering hoger of lager wordt. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een combinatie van vast en variabel pensioen. 

Allianz heeft een vast pensioen en een variabel pensioen:
• Vast pensioen: Het Direct Ingaand Zeker Pensioen
• Variabel pensioen: Het Direct Ingaand Keuze Pensioen

Vergelijk vast pensioen en variabel pensioen op basis van het Standaardmodel. Dit model laat de belangrijkste verschillen tussen een vast en een variabel pensioen zien. Dit model wordt ook door andere aanbieders van variabel pensioen gebruikt. Zo kan je dus ook verzekeraars onderling vergelijken. Dit is op basis van een voorbeeld. Bij de offerte ontvang je een persoonlijke vergelijking.

Het vaste pensioen heet het Allianz Direct Ingaand Zeker Pensioen. Met dit pensioen weet je zeker hoeveel geld je iedere maand krijgt. Dat biedt zekerheid. Je kunt dit pensioen regelen met een financieel adviseur. Maar je kunt het ook zelf direct regelen bij Allianz.

Je kunt bij het Allianz Direct Ingaand Zeker Pensioen kiezen voor:
• een uitkering die altijd even hoog blijft.
• een uitkering die de eerste jaren hoger is. En in de jaren daarna lager. 
• een tijdelijke of levenslange uitkering

Bij dit pensioen kun je een uitkering voor je partner (partnerpensioen) regelen als je overlijdt. 

Meer weten over vast pensioen? Kijk dan op de productpagina Allianz Direct Ingaand Zeker Pensioen. Wil je weten wat je pensioenuitkering is? Of het Direct Ingaand Zeker Pensioen aanvragen? 

Ons variabel pensioen heet het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen. Het Direct Ingaand Keuze Pensioen bestaat altijd uit een variabel pensioen met eventueel een deel vast pensioen. Het variabele pensioen is variabel, omdat we hiermee beleggen. Hierdoor kan je pensioen hoger worden als het goed gaat met de beleggingen. Maar als de beleggingen tegenvallen, kan je pensioen ook lager worden. Je kunt dit pensioen alleen regelen met een financieel adviseur. Je kunt het dus niet zelf regelen bij Allianz. Dat heeft te maken met de risico’s van dit pensioen.

Je kunt bij het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen kiezen voor:
• een uitkering die bij aanvang hoger is dan een vast pensioen en daarna naar verwachting ongeveer gelijk blijft.
• een uitkering die bij aanvang ongeveer gelijk is aan een vast pensioen en daarna naar verwachting zal stijgen.

Bij dit pensioen kun je een uitkering voor je partner (partnerpensioen) regelen als je overlijdt.

Meer weten over variabel pensioen of een combinatie van vast en variabel pensioen of een vrijblijvende berekening maken? Kijk dan op de productpagina Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen

Geïnteresseerd in het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen? Laat je adviseren door je adviseur of door een adviseur bij jou in de buurt.

Als pensioenklant van Allianz, of je bij ons pensioen opbouwt of door ons je pensioen laat uitkeren, krijg je toegang tot het Persoonlijk Pensioen Portaal. Hierin kan je zien wat er wordt uitgekeerd én kies je voor een variabel pensioen, hoe het staat met jouw beleggingen. Ook kan je jouw polis eenvoudig in het portaal bekijken.

Of je nu een vast of variabel pensioen kiest, je uitkering stopt als jij (en eventueel je partner) komt te overlijden. De rest van je pensioenkapitaal is dan voor ons. Daar staat tegenover dat wij langer moeten uitkeren als je ouder wordt dan wij verwachten. Overlijd je eerder? Dan heb je mogelijk meer betaald dan je aan uitkeringen hebt ontvangen. Wil je dit voorkomen? Dan kun je een contraverzekering afsluiten. Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit aan je nabestaanden, bijvoorbeeld je kinderen, als jij overlijdt of als jij én je partner zijn overleden.

 

Je kan een contraverzekering alleen in combinatie met een direct ingaand pensioen afsluiten. Laat je adviseren door je adviseur of door een adviseur bij jou in de buurt.

Een vast pensioen met een 100% zekere uitkering.
Een variabel pensioen met kans op een hogere uitkering door te beleggen.