Doorbeleggen bij Allianz

✓ Betrouwbaar en transparant
✓ Combinatie van beleggen en garantie
✓ Kans op hogere pensioenuitkering

Binnenkort met pensioen (doorbeleggen)

Gaat u binnenkort met pensioen? En heeft u een pensioenverzekering waarbij een bedrag (koopsom) beschikbaar komt? Dan moet u binnenkort kiezen waar u uw pensioenuitkering aankoopt. Dit kan bij Allianz, maar mag ook bij een andere verzekeraar. Ook neemt u een beslissing voor welke uitkeringsvorm u kiest; een vaste uitkering, een variabele uitkering (doorbeleggen) of een combinatie van beide. Allianz ondersteunt u bij het maken van deze keuzes.

Tweede Kamerlid Helma Lodders over doorbeleggen

Vast, variabel of combinatie?

De hoogte van uw pensioenuitkering is afhankelijk van de rente. Hoe hoger de rente, hoe hoger uw pensioenuitkering. De huidige rente is laag. Dit betekent dat u waarschijnlijk een lagere pensioenuitkering kunt aankopen dan dat u had verwacht. Doorbeleggen kan dan uitkomst bieden. Op 1 september is de Wet verbeterde premieregeling ingegaan. Met deze wet wil het kabinet de kans op een hogere pensioenuitkering verbeteren.

Vanaf 1 september hoeft u het bedrag uit uw pensioenverzekering niet meer in één keer te gebruiken voor het aankopen van een gegarandeerde, vaste pensioenuitkering. U mag het bedrag ook na uw pensioendatum blijven doorbeleggen. Uw pensioenuitkering wordt hiermee variabel.

Met het Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen kunt u 100% doorbeleggen of een combinatie maken van doorbeleggen en een gegarandeerde vaste pensioenuitkering.

  • 100% doorbeleggen
  • 75% doorbeleggen en 25% een gegarandeerde, vaste pensioenuitkering
  • 50% doorbeleggen en 50% een gegarandeerde, vaste pensioenuitkering
  • 25% doorbeleggen en 75% een gegarandeerde, vaste pensioenuitkering

Met het Allianz Direct Ingaand Pensioen heeft u 100%  een gegarandeerde, vaste pensioenuitkering.

Het Standaardmodel

Alle pensioenuitvoerders hebben afspraken gemaakt over het vergelijken van informatie over de variabele pensioenen. Allianz heeft het “Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen”. U kunt een standaardmodel opvragen via een adviseur. Het “Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen” is niet zonder adviseur aan te vragen.

Hoe het standaardmodel werkt kunt u ook terugvinden op https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2017/juli/standaard-informatiemodel

Onze pensioenoplossingen

Direct Ingaand Keuze Pensioen

100% doorbeleggen of een combinatie van doorbeleggen en een gegarandeerde vaste pensioenuitkering.

Lees meer

Direct Ingaand Pensioen

100% een gegarandeerde vaste pensioenuitkering

Lees meer

Downloads