Allianz Aflossingsvrije Hypotheek


✓ Gunstige hypotheekrente

✓ Lage maandlasten

✓ Alleen rente, geen aflossing
 

Je kiest voor onze Aflossingsvrije Hypotheek omdat je lage maandlasten wilt. Je betaalt namelijk alleen rente. Je lost niets af. Je hypotheek is aan het eind even hoog als aan het begin. En dus moet je zelf zorgen voor het aflossen van je hypotheek. Want na 30 jaar moet je de hypotheek volledig terugbetalen. Dat kan bijvoorbeeld door je woning te verkopen. 
Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag aan rente. Je maandlasten blijven gelijk zolang de rente gelijk blijft. Maar omdat je niets aflost, blijft ook je hypotheekbedrag gelijk. Je schuld is even hoog aan het eind als aan het begin. Na 30 jaar moet je die schuld in één keer terugbetalen. Hiernaast zie je hoe dit werkt.

De kenmerken van de Aflossingsvrije Hypotheek zijn:

  • je betaalt geen aflossing, alleen hypotheekrente
  • je hebt alleen recht op renteaftrek als de hypotheek afgesloten is vóór 2013
  • je hebt ook recht op renteaftrek als je een ‘oude hypotheek’ oversluit
  • je hypotheek is niet hoger dan 50% van de marktwaarde van je woning
  • je mag vrijwillig aflossen 
Je kunt alleen een Aflossingsvrije Hypotheek met NHG afsluiten als je al vóór 2013 een hypotheek had. Sluit je nu je eerste hypotheek? Dan kun je geen Aflossingsvrije Hypotheek met NHG afsluiten. Wil je een hypotheek met NHG? Kijk dan of onze Annuïteiten Hypotheek of Lineaire Hypotheek voor jou geschikt is.
Een Aflossingsvrije Hypotheek zonder NHG mag maximaal 50% zijn van de marktwaarde van de woning. Je mag deze hypotheek ook consumptief gebruiken, zolang de totale lening niet meer is dan 80% van de woningwaarde. 

Zolang de rente gelijk blijft, betaal je elke maand evenveel. Je kiest hoelang de rente vaststaat: de rentevaste periode. Als de rente verandert, verandert ook het bedrag dat je betaalt en het bedrag dat je mag aftrekken voor de belasting. Bij een nieuwe Aflossingsvrije Hypotheek is de hypotheekrente niet aftrekbaar.

Doordat je niets terugbetaalt, blijven je maandlasten laag. Maar aan het eind van de hypotheek, meestal na 30 jaar, moet je de volledige hypotheek in één keer terugbetalen. Je moet dan dus over een flink kapitaal beschikken, een nieuwe hypotheek afsluiten of je woning verkopen. 

Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.