Opgelet: U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Chrome, Firefox of Microsoft Edge.

Als Nederlandse verzekeraar zijn we trots op onze wereldwijde Olympische en Paralympische samenwerking. Want sport daagt uit, inspireert en verenigt. En sport zorgt ervoor dat we met z’n allen vitaler en gezonder zijn. Daarom ondersteunen wij sportbonden, sportverenigingen, atleten, vrijwilligers en hun supporters. Samen met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Behind you for what’s ahead

Allianz is de komende 8 jaar partner van het Watersportverbond en het nationale zeilteam. Hiermee willen we de sportcultuur verbeteren en het Watersportverbond steunen in haar streven naar toegankelijk, schoon en veilig vaarwater in Nederland. Daarnaast zijn we hoofdsponsor van het Jeugd WK Zeilen (2022), het WK Zeilen in Den Haag (2023). En ook van de jaarlijkse voorjaarsklassieker Allianz Regatta en Optimist on Tour. Wij doen dit omdat we geloven in de kracht van sport en vanuit ons vertrouwen in de toekomst. Wij kiezen voor het Watersportverbond omdat zij – net als wij – inzetten op de vitaliteit van beleving, plezier, innovatie en succesvolle prestaties.
supporter-van-de-watersport
achter-de-watersport

Nederland is een watersportland en een zeilnatie. Van oudsher leven we met het water en domineren onze zeilers en surfers de wereldtop. Plezier, ambitie en succes op het water gaan perfect samen. Recreatie en competitie. Watersport. Een optimale beleving.

Optimale beleving vereist schoon, veilig en toegankelijk water. Gelukkig wordt ons oppervlaktewater steeds schoner. En dat moet ook. Want het water is onze levensader. Van levensbelang voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Daarom steunen wij het Watersportverbond in haar streven naar toegankelijk, schoon en veilig vaarwater in Nederland. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame wereld. Meer over onze andere duurzame initiatieven vind je hier

Vanaf het begin zijn Nederlandse windsurfers en zeilers succesvol op de Olympische en Paralympische Spelen. Solo en als team. Met eremetaal voor Stephan van den Berg (1984), Dorien de Vries (1992), Dorian van Rijsselberge (2012), Roy Heiner (1996), Margriet Mathijsse (1996, 2000), Lobke Berkhout en Marcelien de Koning (2008), Mandy Mulder, Annemieke Bes en Merel Witteveen (2008), Thierry Schmitter (2004) en Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen (2004, 2012).

En TeamNL Zeilen bleef presteren. In Londen (2012) met medailles voor Dorian van Rijsselberge, het trio Hessels, Rossen en Van de Veen, Marit Bouwmeester, het duo Lobke Berkhout/Lisa Westerveld en Thierry Schmitter. Vier jaar later in Rio bereikte het zeilteam NL de tweede plek na Engeland. Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberge wonnen toen ieder goud. Wil je de prestaties van onze zeilers volgen en TeamAllianz aanmoedigen?’ Ga naar teamallianz.nl.

team-nl-zeilen
2021
2022
2023
2024