De Allianz Beleggings­hypotheek Box 3
(Niet meer af te sluiten)

U betaalt iedere maand rente over uw hele lening. Tussendoor betaalt u niets van uw lening terug. Uw schuld blijft daardoor 30 jaar lang gelijk. Daarnaast belegt u op een beleggersrekening. U mag het geld niet tussendoor opnemen van de rekening.

Zolang het rentepercentage vast staat, betaalt u iedere maand evenveel. U betaalt 30 jaar lang rente over hetzelfde bedrag. Dat komt doordat uw lening niet lager wordt. U spreekt af met de bank hoe lang de rente vast staat. Als het rentepercentage verandert, verandert ook het bedrag dat u aan rente betaalt en het bedrag dat u terugkrijgt van de Belastingdienst. Het bedrag dat u per maand betaalt om te beleggen verandert niet als de rente verandert.

U spreekt met ons af dat die beleggersrekening in Box 3 valt. Voor een rekening in Box 3 gelden minder strenge eisen dan bij Box 1. Zo mag u het geld ook voor andere dingen gebruiken dan voor uw woning, als wij dat met u afspreken.. Of u belasting over het geld in Box 3 moet betalen, hangt af van het totale bedrag aan eigen geld dat u in Box 3 opgeeft aan de Belastingdienst. U betaalt belasting boven een bepaald bedrag. Op de website van de Belastingdienst vindt u alle regels hierover en vraag er naar bij uw financieel adviseur.

De bedoeling is dat uw beleggersrekening na 30 jaar genoeg opbrengt om in één keer dit hele leningdeel terug te betalen die bij de beleggersrekening hoort. Of dat lukt, is niet zeker. U loopt het risico dat de beleggingen niet genoeg opbrengen. Dan kunt u met de opbrengst na 30 jaar uw lening niet helemaal terugbetalen. U moet de rest van uw lening dan op een andere manier terugbetalen of u sluit een nieuwe lening af, als wij dat goed vinden. Het kan ook zijn dat uw beleggingen meer opbrengen dan de lening, u kunt de lening dan eerder aflossen. 

In het plaatje hiernaast ziet u hoe deze manier van terugbetalen werkt.

De belangrijkste kenmerken van de Allianz Beleggerrekening hypotheek zijn:

  • U belegt iedere maand een bedrag om aan het eind de lening in 1 keer terug te betalen.
  • U betaalt niet iedere maand een deel van de lening terug.
  • U weet niet zeker of u de lening aan het eind helemaal kunt terug betalen.
  • Het kan zijn dat de beleggingen meer opbrengen dan de lening

Geen enkele belegger is hetzelfde. De ene belegger kiest voor meer risico, de andere voor meer zekerheid. Sommige beleggers kiezen voor aandelen, andere beleggers kiezen juist voor obligaties.  Samen met uw financieel adviseur bepaalt u welke manier van beleggen bij u past.
Op basis van de wettelijk verplichte profieltest stelt u vast wat uw beleggingsprofiel is en welke modelportefeuille daarbij past. Bij Allianz kunt u uw beleggingsportefeuille goed laten aansluiten bij uw beleggingsprofiel. Door te kiezen voor één van de vijf Allianz Plus Modelportefeuilles.

Deze portefeuilles bieden u gemak en service, zonder extra kosten. Stort u geld in een Allianz Plus Modelportefeuille? Dan beleggen we dit automatisch in een mix van Allianz fondsen die past bij uw profiel. En als extra service zorgen we er ieder jaar voor dat de verdeling van de fondsen in uw portefeuille weer gelijk wordt. Dit omdat de waarde van de verschillende fondsen immers dagelijks verandert. Zo blijft uw modelportefeuille passen bij uw profiel. Voor deze services betaalt u geen kosten!

Meer informatie over de Allianz Plus Modelportefeuilles

U kunt bij beleggen in box 3 ook direct in Allianz fondsen beleggen. U belegt dan niet in een modelportefeuille. Als u kiest voor direct beleggen in andere fondsen dan worden de beleggingen niet automatisch in evenwicht gebracht.

Het risico van dit product is zeer groot.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.