Allianz Bankspaar­hypotheek Beleggen Box 1
(Niet meer af te sluiten)

Jij betaalt iedere maand rente over jouw hele lening. Tussendoor betaal jij niets van jouw lening terug. Jouw lening blijft daardoor 30 jaar lang gelijk. Daarnaast beleg jij op een beleggersrekening. Jij betaalt iedere maand een bedrag om te beleggen. Jij mag het geld niet tussendoor opnemen van de rekening.

Zolang het rentepercentage vast staat, betaal jij iedere maand evenveel. Jij betaalt 30 jaar lang rente over hetzelfde bedrag. Dat komt doordat jouw lening niet lager wordt. Jij spreekt af met de bank hoe lang de rente vast staat. Als het rentepercentage verandert, verandert ook het bedrag dat jij aan rente betaalt en het bedrag dat jij terugkrijgt van de Belastingdienst. Het bedrag dat jij per maand betaalt om te beleggen verandert niet als de rente verandert. Lees jij ook de financiële bijsluiter van de Allianz Plus Hypotheekrekening (Beleggen).

Jij spreekt met ons af dat die beleggersrekening voor de Belastingdienst in Box 1 valt. Het bedrag dat jij opbouwt bij banksparen met beleggen mag voor de Belastingdienst dan ook niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Jouw adviseur kan jij alles over banksparen met beleggen en de gevolgen voor belasting betalen.

De bedoeling is dat jouw beleggersrekening na 30 jaar genoeg opbrengt om in één keer jouw lening terug te betalen. Of dat lukt, is niet zeker. Jij loopt het risico dat de beleggingen niet genoeg opbrengen. Dan kan jij met de opbrengst na 30 jaar jouw lening niet helemaal terugbetalen. En moet jij de rest van jouw lening dan op een andere manier terugbetalen. Of jij sluit een nieuwe lening af, als wij dat goed vinden. Het kan ook zijn dat jouw beleggingen meer opbrengen dan de lening, jij kunt de lening dan eerder aflossen. 

In het plaatje hiernaast zie jij hoe deze manier van terugbetalen werkt.

De belangrijkste kenmerken van de Bankspaarhypotheek met Beleggen zijn:

  • Jij belegt iedere maand een bedrag om aan het eind de lening in een keer terug te betalen.
  • Jij weet niet zeker of jij de lening aan het eind helemaal kunt terug betalen
  • Het kan zijn dat de beleggingen meer opbrengen dan de lening
  • Jij hoeft geen belasting te betalen over het geld wat jij bij deze hypotheek belegt (Indien jij aan alle eisen voldoet)

Geen enkele belegger is hetzelfde. De ene belegger kiest voor meer risico, de andere voor meer zekerheid. Sommige beleggers kiezen voor aandelen, andere beleggers kiezen juist voor obligaties. Samen met jouw financieel adviseur bepaalt jij welke manier van beleggen bij jou past.

Op basis van de wettelijk verplichte profieltest stelt jij vast wat jouw beleggingsprofiel is en welke modelportefeuille daarbij past. Bij Allianz kan jij jouw beleggingsportefeuille goed laten aansluiten bij jouw beleggingsprofiel. Door te kiezen voor één van de vijf Allianz Plus Modelportefeuilles.

Deze portefeuilles bieden jij gemak en service, zonder extra kosten. Stort jij geld in een Allianz Plus Modelportefeuille? Dan beleggen we dit automatisch in een mix van Allianz fondsen die past bij jouw profiel. En als extra service zorgen we er ieder jaar voor dat de verdeling van de fondsen in jouw portefeuille weer gelijk wordt. Dit omdat de waarde van de verschillende fondsen immers dagelijks verandert. Zo blijft jouw modelportefeuille passen bij jouw profiel. Voor deze services betaal jij geen kosten!

Meer informatie over de Allianz Plus Modelportefeuilles.

Het risico van dit product is zeer groot.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.