Waar is de premie van uw verzekering op gebaseerd?

Ieder jaar krijgt u bij de verlenging van uw verzekering een premievoorstel.
Waar is die premie van uw verzekering op gebaseerd?
Afhankelijk van het type verzekering, kunnen er diverse factoren gelden die van invloed zijn op de hoogte van uw premie. Een aantal van deze premie bepalende factoren hebben wij per verzekering voor u op een rijtje gezet.

De premie voor de Allianz Autoverzekering is afhankelijk van uw eigen situatie. Wij kijken bijvoorbeeld naar uw schadevrije jaren, de leeftijd van de auto en uw woonplaats. Daarnaast hangt de premie af van de keuzes die u maakt voor eventuele aanvullende verzekeringen. 

De premie voor de Allianz Bestelautoverzekering is afhankelijk van meerdere factoren.
Wij kijken hierbij bijvoorbeeld naar waarvoor u de bestelauto gebruikt.
We kijken hoeveel kilometers u ermee rijdt en wat het merk, het type en de leeftijd van het voertuig is. Daarnaast kijken we uiteraard ook naar het schadeverleden (schadevrije jaren). Kiest u voor aanvullende dekkingen dan zijn deze ook van invloed op uw premie. 

Voor de premie voor uw Caravanverzekering kijken we naar de waarde en de leeftijd van de caravan. Daarnaast kijken we ook naar de dekkingen die u kiest.

De premie voor de Allianz Aansprakelijkheids­verzekering voor particulieren is vooral afhankelijk van uw gezinssituatie. Als er meer verzekerden zijn, is de premie hoger. Maar de premie hangt ook af van de keuzes die u zelf maakt. Bijvoorbeeld voor het verzekerd bedrag en het eigen risico.

De premie voor de Allianz Woonhuisverzekering is afhankelijk van uw situatie. Bijvoorbeeld  het woonhuis waarin u woont, maar ook waar u woont. En wat uw gezinssituatie is. Bovendien kunt u zelf de dekking en het eigen risico kiezen.

De premie voor de Allianz Inboedelverzekering is afhankelijk van uw situatie. Bijvoorbeeld het woonhuis waarin u woont, maar ook waar u woont. En wat uw gezinssituatie is. Bovendien kunt u zelf de dekking en het eigen risico kiezen.

De premie voor de Allianz Gezinsongevallenverzekering is vooral afhankelijk van de keuze die u maakt voor uw situatie. U kunt kiezen uit diverse paktetten met diverse verzekerde bedragen voor overlijden, blijvende invaliditeit en medische kosten. Uit kunt u kiezen voor een verhoogde uitkering. En kan het risico van het rijden met een motor worden meeverzekerd met een toeslag.

De premie voor de Allianz Doorlopende Reisverzekering is vooral afhankelijk van de dekking die u kiest. U kunt kiezen tussen een Budget- en een Comfortdekking. Maar de premie hangt ook af van de keuzes die u zelf maakt. U kunt de verzekering uitbreiden met:

  • Wintersport en bijzondere sporten
  • Een annuleringsverzekering waarbij samengestelde reizen standaard zijn meeverzekerd
  • Een reisduur van 180 dagen in plaats van 90 dagen
  • Een dekking voor de hele wereld

De premie voor de Allianz Rechtsbijstandverzekering voor particulieren is vooral afhankelijk van het pakket dat u kiest. U kunt de basisdekking uitbreiden met de modules Consumeren en Wonen, Werk en/of Belasting en Vermogen.