Allianz Bankspaar­hypotheek Box1
(Niet meer af te sluiten)

Jij betaalt iedere maand rente over jouw hele lening. Tussendoor betaal jij niets van jouw lening terug. Jouw lening blijft daardoor 30 jaar lang gelijk. Daarnaast spaar jij om jouw lening na 30 jaar in één keer terug te betalen. Hiervoor stort jij iedere maand een bedrag op een Allianz Plus Hypotheekrekening, dit heet inleg. Over het geld op die rekening krijg jij rente. Het rentepercentage dat jij krijgt op die rekening is hetzelfde als het rentepercentage dat jij betaalt voor jouw lening. Jij mag het geld niet tussendoor opnemen van de rekening.

Zolang het rentepercentage vast staat, betaal jij iedere maand evenveel. Jij betaalt 30 jaar lang rente over hetzelfde bedrag. Dat komt doordat jouw lening niet verandert. Jij spreekt af met ons af hoe lang de rente vast staat. Als de rente verandert, verandert ook het bedrag dat jij betaalt. Als de rente stijgt, ga jij meer rente betalen over de lening. Op hetzelfde moment daalt het bedrag dat jij betaalt om te sparen. Als de rente daalt, ga jij per maand minder rente betalen en stijgt het bedrag dat jij betaalt om te sparen. Bij Banksparen heeft de rente minder invloed op wat jij in totaal betaalt per maand, dan bij andere manieren van terugbetalen. Als de rente die jij betaalt verandert, dan verandert ook het bedrag dat jij terug krijgt van de Belastingdienst.

Over het geld dat jij spaart op deze rekening betaal jij geen belasting. Het bedrag dat jij spaart bij banksparen mag van de Belastingdienst dan ook niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Jouw adviseur kan jij daar alles over vertellen.

Als jij jouw lening terugbetaalt met Banksparen (Box 1) betaal jij een vast bedrag van € 8,- per maand voor administratiekosten.

Met terugbetalen met Banksparen weet jij zeker dat jij na 30 jaar dit hele leningdeel hebt terugbetaald. Lees jij ook de financiële bijsluiter van de Allianz Plus Hypotheekrekening (sparen). In het plaatje hiernaast zie jij hoe deze manier van terugbetalen werkt.

De belangrijkste kenmerken van de Bankspaarhypotheek zijn:

  • Het bedrag dat jij iedere maand betaalt blijft gelijk zolang de rente niet verandert
  • Jij spaart iedere maand een bedrag om aan het eind de lening in een keer terug te betalen
  • Bij deze lening heb jij aan het eind alles terugbetaald
  • Jij hoeft geen belasting te betalen over het geld wat jij bij deze hypotheek spaart (Indien jij aan alle eisen voldoet)
Jij spaart om jouw lening na 30 jaar in één keer terug te betalen. Hiervoor stort jij iedere maand een bedrag op een Allianz Plus Hypotheekrekening, dit heet inleg. Over het geld op die rekening krijg jij rente. Het rentepercentage dat jij krijgt op die rekening is hetzelfde als het rentepercentage dat jij betaalt voor jouw lening. Jij mag het geld niet tussendoor opnemen van de rekening.
Het risico van dit product is zeer klein.
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.