Allianz Verzekeringspakket voor Volmachten

Welkom op onze website over het nieuwe Allianz Verzekeringspakket voor volmachten. Hier vindt u informatie over onze nieuwe particuliere producten, de verschillen met de huidige producten, informatie over de implementatie en VPI.

Wat is het Allianz Verzekeringspakket?

Het Allianz Verzekeringspakket is een combinatie van meerdere verzekeringen voor het hele gezin. Het pakket is verdeeld in verschillende rubrieken: Verkeer, Wonen en Gezin.

Wat zijn de voordelen van het Allianz Verzekeringspakket?

 • Pakketkorting*
 • Geen poliskosten
 • Geen toeslag bij termijnbetaling

*Er zijn drie rubrieken: Verkeer, Wonen en Gezin. Wordt er een verzekering afgesloten in 2 rubrieken? Dan krijgt de klant 2% korting. En bij 3 rubrieken krijgt de klant 3% korting.

Welke verzekeringen kunt u kiezen?

Hieronder vindt u daarvan een overzicht.

 • Autoverzekering
 • Oldtimerverzekering
 • Motorverzekering
 • Caravanverzekering
 • Woonhuisverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Gezinsongevallenverzekering

Veelgestelde vragen

Het nieuwe pakket stelt u allereerst in de gelegenheid moderne, concurrerende Allianz producten te kunnen blijven aanbieden. Tegelijkertijd vereenvoudigen en versterken we hiermee ons particuliere assortiment. Van de verschillende producten die we nu onder Allianz en London label voeren gaan we over op 1 set die alle bestaande producten vervangt.

Tot 1 oktober 2017 kunt u nog een London-verzekering afsluiten. Daarna bieden we uitsluitend Allianz-producten aan.

Nee, wijzigingen kunt u tot 1 oktober 2017 doorvoeren. Voor wijzigingen vanaf 1 oktober 2017 kunt u de polis omzetten naar een nieuw Allianz product. Over migratie van de bestaande London portefeuille informeren wij u later.

Zowel nieuwe Allianz polissen als omzettingen van bestaande London polissen naar Allianz-producten moeten op het Allianz platform worden ingevoerd. Heeft u nu alleen een London-volmacht? Dan vragen we u een nieuwe maatschappij in te richten om de Allianz-producten te kunnen voeren. U kunt hierover eventueel contact opnemen met uw Volmachtmanager.

De nieuwe producten worden uitsluitend beschikbaar gesteld door gebruik te maken van een VPI koppeling. Bijzonderheden hierover en de benodigde handleidingen om dit in te richten staan op Volmachtbeheer.

Met de introductie van het nieuwe verzekeringspakket komen de bestaande particuliere producten te vervallen. Vanaf 1 oktober 2017 kunnen die niet meer afgesloten worden. Binnenkort informeren wij u over de gevolgen voor de bestaande portefeuille.

De bromfietsverzekering kan niet worden gesloten in het Allianz Verzekeringspakket. De bromfietsverzekering is een serviceproduct. Daarom kan deze verzekering wel los worden afgesloten, maar zonder pakketkorting. Het is dus vanaf nu ook mogelijk om een (WA)-dekking voor bromfietsen in uw Allianz-volmacht te sluiten. Met VPI kunt u daarvoor de premies ophalen. De productinformatie vindt u op Volmachtbeheer.

In het nieuwe Allianz Verzekeringspakket kunt u geen doorlopende reis- en rechtsbijstandverzekering meer afsluiten. Rechtsbijstandverzekeringen worden steeds vaker direct of in een volmacht afgesloten bij een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar. Wilt u doorlopende reisverzekeringen aanbieden? Dan brengen we u graag in contact met Allianz Global Assistance. We informeren u later over de gevolgen voor de bestaande portefeuille.

Een overzicht van de provisies vindt u op Volmachtbeheer.

Vallen deze risico’s binnen de branches en limieten in uw volmacht overeenkomst? Dan kunt u hiervoor een ‘special’  aanvragen bij de afdeling Volmachtsupport.

De kortingsregeling geldt alleen voor de verzekeringen in het Allianz Verzekeringspakket. U kunt de korting dus niet combineren met verzekeringen die daarbuiten afgesloten zijn. Het is ook niet mogelijk om een eigen regeling van pakketkortingen toe te passen. Dat kan wel als de korting wordt gefinancierd door een opslag op de premie of verrekening met (teken)commissie.

Alle bestaande London- en Allianz-producten gaan over naar de nieuwe producten in het Allianz Verzekeringspakket.  Daarover nemen wij binnenkort contact met u op.

Vragen?

Wilt u direct contact met Allianz? Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (088) 577 18 27 of via e-mail: volmachten@allianz.nl.