arbeidsongeschiktheidsverzekering-zzp

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers

 • Korting op je premie in de eerste 3 jaar
 • Bepaal zelf de hoogte van je uitkering
 • Ontvang hulp bij re-integratie
Als zzp’er is het aan jou om een financieel vangnet te regelen mocht je arbeidsongeschikt raken. Als zelfstandige krijg je namelijk geen uitkering vanuit de overheid. Door het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers ben jij verzekerd van een maandelijkse uitkering in de periode dat je niet in staat bent om te werken. Naast de AOV ontvang je vanuit Allianz ook de nodige hulp voor jouw re-integratie. Denk hierbij aan een medisch adviseur en begeleiding door een coach, psycholoog of bedrijfskundige. Bovendien blijft de claimbehandelaar met jou in contact en is jouw aanspreekpunt voor als je tussendoor vragen hebt.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten bij Allianz heeft verschillende voordelen. Ten eerste zit je nergens aan vast, je kunt jouw AOV opzeggen of tijdelijk stopzetten wanneer je wilt. Bovendien krijg je als ondernemer hulp bij preventie en re-integratie, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Tot slot bepaal je de hoogte en de omvang van jouw dekking helemaal zelf, kies je voor een uitkering tot eindleeftijd 60 of tot eindleeftijd 68? Of voor een verzekerd bedrag tot 80% van je inkomen of lager? Kortom: hoe je jouw AOV voor zzp’ers ook wilt invullen, bij ons vind je gegarandeerd een AOV die past bij jouw onderneming.

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers zijn afhankelijk van je wensen en keuzes. Vaak denken zzp’ers dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur is, maar vaak valt de premie mee. Om erachter te komen hoeveel premie je voor jouw AOV moet betalen, vul je jouw beroep in, jaarinkomen, leeftijd en datum waarop de verzekering in moet gaan. Daarnaast hangt de hoogte van de premie ook af van zaken zoals het verzekerde inkomen, de einddatum van je uitkering en hoe je jouw AOV wilt verzekeren.

Wil je liever eerst wat meer informatie aanvragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur voor persoonlijk advies. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe een arbeidsongeschiktheidsverzekering er voor zzp’ers uit kan zien.

Soort AOV                     Allianz Summum AOV            
Leeftijd                           32 jaar
Inkomen                         € 150.000            
Verzekerd bedrag       € 100.000
Eindleeftijd                   68 jaar
Eigenrisicotermijn       30 dagen
Premie bruto* p/m      € 228,72 
Premie bruto* p/j        € 2.744,64
Soort AOV                     Allianz Absoluut AOV   
Leeftijd                 
          35 jaar
Inkomen                         € 45.000            
Verzekerd bedrag       € 35.000
Eindleeftijd                   68 jaar
Eigenrisicotermijn       30 dagen
Premie bruto* p/m      € 232,80
Premie bruto* p/j        € 2.793,60
Soort AOV                     Allianz Absoluut AOV        
Leeftijd                 
          32 jaar
Inkomen                         € 60.000            
Verzekerd bedrag       € 40.000
Eindleeftijd                   68 jaar
Eigenrisicotermijn       30 dagen
Premie bruto* p/m      € 306,76
Premie bruto* p/j        € 3.681,12
Soort AOV                     Allianz Summum AOV   
Leeftijd                           47 jaar
Inkomen                         € 80.000            
Verzekerd bedrag       € 64.000
Eindleeftijd                   68 jaar
Eigenrisicotermijn       30 dagen
Premie bruto* p/m      € 356,98
Premie bruto* p/j        € 4.283,70
*Dit is de bruto premie. De premie voor de AOV is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. 
Wil je graag weten hoeveel premie je voor jouw AOV voor zzp’ers moet betalen? Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze rekentool. Vul hiervoor je beroep, jaarinkomen en leeftijd in en je krijgt direct een AOV-voorstel met de premie. Wil je graag weten hoeveel premie je voor jouw AOV voor zzp’ers moet betalen? Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze rekentool. Vul hiervoor je beroep, jaarinkomen en leeftijd in en je krijgt direct een AOV-voorstel met de premie.
Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers is niet verplicht. Maar het is als ondernemer wel verstandig om dit te hebben. In het coalitieakkoord van het huidige kabinet wordt gesproken over een verplichte AOV, maar welke vorm dit gaat krijgen blijft nog onduidelijk. 
Wil je graag online een AOV voor zzp’ers afsluiten? Dit kan al in slechts een paar stappen:
Hiervoor vul je jouw beroep, jaarinkomen en leeftijd in. Vervolgens ontvang je een AOV-voorstel met de premie die je moet betalen.
De AOV-aanvraag begint met het beantwoorden van onze vragen over je beroep, opleiding, sport en vragen die van belang zijn voor de beoordeling van de AOV-aanvraag. Bijvoorbeeld over het aantal uren dat je werkt en of je ergens anders al een verzekering hebt.
Het is wettelijk verplicht om een kennis- en ervaringstoets te doen als je zonder adviseur een AOV wilt afsluiten. Dit is een check of je begrijpt wat je van de AOV kunt verwachten. Na de toets krijg je direct de uitslag. Is het resultaat positief? Dan kun je gelijk door met het aanvragen van de AOV.
Om de aanvraag voor een AOV voor zelfstandigen af te ronden, vul je nog enkele persoonlijke gegevens in en geef je aan hoe je de premie wilt betalen. Als alles klopt dan kun je de aanvraag verzenden.
Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact op met jouw adviseur of een onafhankelijk financieel adviseur bij jou in de buurt.

De laatste jaren is de markt voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers veel aan het veranderen. De voorwaarden zijn sterk verbeterd en ook de premies zijn verlaagd, soms wel tot 30%. Heb je al een AOV voor zzp’ers? Dan kan je deze eenvoudig oversluiten naar Allianz. Je hoeft maar een aantal vragen te beantwoorden over jouw gezondheid en dan kan de verzekering 1 op 1 worden overgesloten.

Let op: het is niet altijd mogelijk om je oude AOV direct op te zeggen, je dient rekening te houden met de opzegtermijn en de einddatum van het contract. 

Een AOV is niet verplicht, maar wel fijn om te hebben. Voor ondernemers zonder een verzekering is arbeidsongeschiktheid vaak het begin van een bijstandsuitkering. Er is geen financieel vangnet van de overheid. Met onze AOV bescherm je jezelf en je gezin tegen financiële zorgen als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken.

Daarnaast kun je als klant gratis gebruikmaken van alle diensten van MentaVitalis

Jouw premie is afhankelijk van je beroep, jaarinkomen en leeftijd en de keuzes die je maakt voor de dekking.
Veel ondernemers denken dat een AOV duur is. Dat valt vaak reuze mee. Bereken zelf je premie. Daarnaast heb je zelf ook nog invloed op de hoogte van de premie. Zo bepaal je zelf o.a. de looptijd, je eigenrisicoperiode en het bedrag waarvoor je bent verzekerd. 
Ja, je kunt de verzekering uiteraard tussentijds aanpassen. Je kunt wijzigingen aan ons doorgeven. We helpen je graag. 
Ja dat is mogelijk. Voor ondernemers met een eenmanszaak is de AOV-premie fiscaal aftrekbaar. Hiervoor is het wel belangrijk dat je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Afhankelijk van je inkomen krijg je een gedeelte terug.
Als je arbeidsongeschikt raakt, dan zijn we er voor je. Geef het direct aan ons door, dan helpen we je. Je kunt dit telefonisch doen via 088 – 577 23 91. Je kunt ook dit meldingsformulier invullen en mailen naar [email protected].
Als je een AOV wilt afsluiten, hebben wij inzicht nodig in je gezondheid. Dit inzicht geef je ons door het invullen van de zogeheten gezondheidsverklaring. Op basis van de informatie over je gezondheid, beoordelen we het risico dat je arbeidsongeschikt wordt en bepalen we of je de verzekering kunt afsluiten en tegen welke premie en voorwaarden. Nadat je aanvraag is ingediend, ontvang je de gegevens waarmee je de gezondheidsvragen online kunt invullen. Ook kun je ervoor kiezen om de vragen telefonisch met ons door te nemen. 

Er zijn verschillende soorten AOV’s. Hoe kies je daaruit de AOV die het beste past bij je

wensen en situatie? Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten als je AOV’s wilt vergelijken. Natuurlijk speelt de premie een rol. Maar er zijn meer factoren belangrijk, zoals:

 • Waarvoor ben je verzekerd?
 • Sommenverzekering of schadeverzekering?
 • Verzekerd bedrag?
 • Beoordeling arbeidsongeschiktheid?
 • Wachttijd of eigen-risicotermijn
 • Arbeidsongeschiktheidspercentage
 • Eindleeftijd
 • Vaste of variabele premie
 • Jaarlijkse stijging verzekerd bedrag en uitkering mogelijk?

Er zijn diverse alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering:

 • Broodfonds
 • Vrijwillige verzekering bij het UWV
 • Vangnetverzekering
 • Bijstand voor zelfstandigen
 • Zelf sparen voor als je arbeidsongeschikt raakt
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30. 

Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.