Personeel aannemen?


Lees welke verzekeringen u nodig heeft
 
Meer informatie

Wat verandert er voor mij als ik personeel ga zoeken?

Personeel aannemen is een belangrijke mijlpaal voor een ondernemer. Want personeel aannemen betekent dat uw bedrijf kan groeien. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw zaak langer open kan blijven. Of dat uw onderneming niet stilligt als u er zelf niet kunt zijn. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Daarom zijn er een aantal zaken waar u bij stil moet staan.
Vraag uzelf eerst af of u echt personeel wilt aannemen. De vrijheid die u heeft als zzp’er heeft u niet meer als u ook werkgever bent. Toch kan uw ambitie om te groeien betekenen dat u niet anders kunt. Bekijk ook of de kosten van personeel wel opwegen tegen de opbrengsten. Soms zijn er ook andere oplossingen waar u toch mee verder kunt. Zoals een uitzendkracht die u tijdelijk ondersteunt als u het druk heeft. U wordt dan nog steeds werkgever en kunt ook aansprakelijk zijn voor wat uw personeel doet.
Als u eenmaal heeft besloten dat u personeel wilt aannemen, begint het pas. Begin vooral met een goed functieprofiel. Wat zoekt u in iemand? Wat moet hij of zij gaan doen? Dat zijn ook belangrijke onderwerpen in het sollicitatiegesprek. En vraag daarin ook vooral naar de motivatie van de kandidaat. Op basis daarvan kunt u afwegen of die past bij uw wensen.
Daadwerkelijk personeel aannemen betekent dat u veel moet regelen. De belangrijkste dingen zijn bijvoorbeeld het controleren van iemands identiteit en dat u zich aanmeldt als werkgever bij de Belastingdienst. Verder moet u een goede arbeidsovereenkomst opstellen, waarin u de afspraken vastlegt. Daarin spreekt u bijvoorbeeld af welk contract u aanbiedt, tegen welk salaris en of u bijvoorbeeld pensioen regelt.
Neem contact met ons op. 
Bekijk de contact mogelijkheden
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.
Zoek een adviseur