Zorgeloos ondernemen?


Bekijk de verzekeringspakketten van Allianz
 

Wat is het risico van een eigen bedrijf?

Iedereen kan ondernemer worden. Maar is ondernemen wel iets voor u? Heeft u een goed idee? Of bent u gewoon heel goed in uw vak? Iedere ondernemer is anders en iedere ondernemer heeft zijn eigen redenen om een bedrijf te starten. Toch is er iets wat alle ondernemers bindt: zij durven risico’s te nemen. Maar u kunt niet alle risico’s zelf dragen. Denk er goed over na en schakel zo nodig hulp in van uw verzekeringsadviseur.

Als ondernemer kunt u ook te maken krijgen met tegenvallers. Risico’s zijn niet altijd te vermijden. Maar als u zich vooraf bewust bent van deze risico’s, komen ze niet als een verrassing. De belangrijkste risico’s vindt u hieronder.

Ziekte en verzuim
Heeft u personeel? Dan kunt u te maken krijgen met zieke werknemers. Als werkgever bent u wettelijk verplicht om het loon door te betalen. Dat is minimaal 70% van het loon in de eerste 2 jaar. Maar u kunt zelf ook ziek worden. Of om een andere reden niet kunnen werken. Stel uzelf daarom de vraag hoe lang u zonder inkomen uit uw bedrijf kunt. En wat u elke maand nodig heeft, zowel zakelijke als privé. Denk ook na over een arbeidsongeschiktheids­verzekering

Schade aan uw spullen
Bent u afhankelijk van machines of apparatuur? Bijvoorbeeld laptops en telefoons. Schade aan deze spullen kan op veel manieren ontstaan. De spullen kunnen gestolen worden of stukgaan. Terwijl u ervan afhankelijk bent. Heeft u hiervoor geld opzij gezet? Of is een elektronicaverzekering een betere optie? met deze verzekering is schade aan de apparatuur gedekt. Maar ook de extra kosten voor het huren van vervangende apparatuur. En de kosten voor reconstructie en de kosten voor het herstel van uw administratie.

Klanten
U bent als ondernemer afhankelijk van uw klanten. Maar uiteraard zijn daar ook risico’s aan verbonden. Wat als een factuur bijvoorbeeld niet betaald wordt? Of als uw klanten ontevreden zijn over wat u heeft geleverd? Breng daarom goed in kaart met welke risico’s u en uw klanten te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld na of een rechtsbijstandverzekering voor u zinvol is. En zorg ervoor dat u met iedere klant goede afspraken maakt. Daarvoor zijn algemene (leverings)voorwaarden een goed begin. Daarin maakt u vooraf afspraken over wat u gaat doen. En wat uw opdrachtgever kan verwachten. 

Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.