Inkomen gedaald/gestegen

Als uw inkomen wijzigt, sluit uw arbeidsongeschiktheidsverzekering misschien niet meer goed aan bij uw situatie. Misschien heeft u te weinig verzekerd. Maar het kan natuurlijk ook dat u een te hoog bedrag verzekerd heeft. Meestal kunt u namelijk maximaal 80% van uw inkomen verzekeren. Als uw inkomen gedaald is, krijgt u misschien een lagere uitkering dan u verwachtte. U betaalt wel premie voor een hoog bedrag. En voor dat geld heeft u vast een leukere bestemming. 

Werk anders ingericht

Toen u startte met uw onderneming had u misschien andere taken dan nu. Omdat u iemand heeft aangenomen bijvoorbeeld. Of omdat de techniek u beter ondersteunt. Dat kan gevolgen hebben voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het loont om deze verzekering regelmatig kritisch te bekijken en desnoods te bespreken met uw adviseur,

Huis kopen

Uw woonlasten zijn een belangrijke maandelijkse kostenpost. Als u een eigen huis heeft, zijn uw woonlasten voor een deel aftrekbaar. Maar kunt u de hypotheeklasten blijven betalen bij arbeidsongeschiktheid? 

Trouwen/samenwonen

Als je gaat trouwen of samenwonen denken de meeste mensen liever niet na over financiele zaken. Het is wel verstandig, want als u een gezamenlijk huishouding gaat voeren, verandert er wel wat in uw financiele situatie. Misschien kunt u bij arbeidsongeschiktheid de dingen niet meer blijven doen omdat uw inkomsten niet meer toereikend zijn. Of u kunt juist makkelijker terugvallen op het inkomen van uw partner. 

Kinderen krijgen

Wanneer u kinderen krijgt, verandert er veel in uw leven. Niet alleen op sociaal gebied, maar ook qua financiën. Heeft uw wel eens nagedacht over uw leven als u arbeidsongeschikt wordt? Kunnen uw kinderen dan nog gaan studeren?