Rechtsbijstandverzekering

Vraag een offerte aan via een adviseur

Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer wilt u uiteraard tevreden klanten die graag bij u terugkomen. Maar wat als uw klant niet tevreden is met uw advies? En de factuur niet betaalt? U kunt altijd te maken krijgen met een conflict of geschil. Dan is juridisch advies erg handig. Met de Allianz Rechtsbijstandverzekering krijgt u dit juridisch advies. En wij vergoeden uw juridische kosten in bepaalde gevallen.

Veelgestelde vragen

DAS Rechtsbijstand zorgt voor het uitvoeren van de Allianz Rechtsbijstandverzekering. Zij behartigen uw belangen bij een geschil. De specialisten van DAS Rechtsbijstand geven bijvoorbeeld advies over uw rechtspositie. Daarmee bent u zeker van juridische hulp. En u krijgt een vergoeding van de kosten als een geschil onder de voorwaarden valt.

U kunt kiezen voor een dekking die alleen in Nederland geldt (Optimaal) of voor een dekking die in de Benelux en Duitsland geldt (Rechtspartner).

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

  • Wachttijd
    Sluit u voor het eerst een rechtsbijstandverzekering? Dan is er geen dekking voor geschillen in de eerste 3 maanden vanaf de ingangsdatum of voor geschillen die al bestonden. Voor sommige geschillen is die wachttijd langer.
     
  • Fiscale geschillen
    Heeft u een fiscaal geschil met een (overheids)instantie? Bijvoorbeeld over belastingen of heffingen? Dan is dat niet verzekerd.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Allianz heeft gekozen voor DAS Rechtsbijstand om te zorgen voor juridische bijstand. Bij DAS Rechtsbijstand krijgt u hulp van juristen die elk specialist zijn in hun vakgebied. 

Als u voor het eerst een rechtsbijstandverzekering afsluit is er geen dekking voor geschillen in de eerste 3 maanden vanaf de ingangsdatum. Dat is de wachttijd. Voor sommige geschillen is die wachttijd nog langer. Had u al een vergelijkbare verzekering voor uw bedrijf? Dan geldt de wachttijd niet.

U kunt kiezen uit twee verschillende dekkingen: Optimaal en RechtsPartner. Met de Rechtsbijstandsverzekering Optimaal is uw bedrijf in Nederland verzekerd van juridisch advies en ondersteuning voor vrijwel alle juridische conflicten. Bovendien kunt u rekenen op incassobijstand. U bent verzekerd in Nederland.

Kiest u voor de Rechtsbijstandverzekering RechtsPartner? Dan krijgt u juridische hulp bij vrijwel alle zakelijke conflicten. Of het nu gaat om een probleem met een medewerker, de verhuurder van uw bedrijfspand of een verkeerde levering. Ook kunt u rekenen op incassobijstand. Bovendien kunt u gebruikmaken van de juridische adviesservice: onbeperkte toegang tot advies over de meest uiteenlopende juridische kwesties. U bent verzekerd in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Voor u als ondernemer is het belangrijk dat uw facturen betaald worden. En ook op tijd. Als dat niet gebeurt, moet u erachteraan. En dat kan u veel tijd en geld kosten. Wilt u dat niet? En wilt  u de relatie met uw klant goed houden? Dan kunt u gebruik maken van incassobijstand. Dat is een van diensten waar u gebruik van kunt maken als u een rechtsbijstandverzekering heeft. Daarmee krijgt u hulp om uw factuur alsnog betaald te krijgen. Maar u kunt ook gebruik maken van een van de incassodiensten van DAS.

Wat kost de Rechtsbijstandverzekering?

Bent u zzp'er?
U kunt hieronder een premie berekenen en een offerte aanvragen. Een financieel adviseur neemt de aanvraag met u door, zodat deze helemaal op uw situatie is afgestemd. 

Bent u mkb'er?
U kunt een offerte aanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.

Premievoorbeelden

David - communicatieadviseur

Jaarloon € 90.000 Dekking Optimaal Premie per jaar € 445

Paul - timmerbedrijf

Jaarloon € 155.000 Dekking RechtsPartner Premie per jaar € 1.467

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Rechtsbijstand­verzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.