Het aanbieden van een duurzame toekomst gaat verder dan het aanbieden van eersteklas producten en diensten. Het betekent ook dat wij met onze activiteiten de juiste beslissingen moeten nemen ten gunste van het milieu en de maatschappij en dat we deel willen uitmaken van de oplossing voor de grote problemen die onze wereld kent.

Door klimaatproblemen aan te pakken, duurzaam te investeren, producten te ontwerpen met een positieve impact op milieu en maatschappij, en jongeren vooruit te helpen, willen wij een bijdrage leveren aan een gezondere wereld met minder verspilling, waar we als mensen op een eerlijke en duurzame manier samenleven. Het is niet voor niets dat Allianz al 3x op rij als hoogste scorende verzekeraar de 1ste plek van de Dow Jones Sustainability Index heeft behaald.

Lees meer over onze internationale duurzaamheidsstrategie.

Wij beleggen pensioenpremie verantwoord en duurzaam. Uiteraard beleggen we om een zo hoog mogelijk rendement te halen, met een aanvaardbaar risico. Maar daarbij letten we nadrukkelijk ook of de bedrijven goed omgaan met mens, maatschappij en milieu. En of de bedrijven goed bestuurd worden. Wij houden ons bij deze criteria aan internationale standaarden.

Voor de opbouw van pensioenkapitaal voor werknemers beleggen we in een selectie van beleggingsfondsen van drie vermogensbeheerders: Northern Trust, Blackrock en Lyxor. Op hun websites lees je hoe zij omgaan met duurzaamheid.

Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.