Al een pensioen bij Allianz?


U kunt hier als werkgever of als adviseur inloggen op het werkgeversportaal

 
Inloggen

Allianz pensioen

Allianz Local Knowledge, Global Power

Allianz is een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. Allianz is de drijvende kracht achter Allianz Global Investors, Allianz Global Benefits, Allianz Worldwide Care, Euler Hermes en Pimco. In Nederland zijn we actief met onder andere Allianz Direct, Allianz Benelux en met Allianz Global Assistance.

Het Allianz Pensioen is een aantrekkelijke pensioenregeling voor uw werknemers. U betaalt iedere maand een vooraf afgesproken bedrag aan premie. De hoogte van de premie hangt af van onder andere het salaris en de leeftijd van uw werknemers. Omdat u van te voren afspraken maakt over de hoogte van de premie, komt u nooit voor verrassingen te staan. Dit is een zogeheten beschikbare premieregeling (DC-regeling).

Pensioen beleggen

 
 • Allianz vindt het belangrijk dat werknemers een goed pensioen opbouwen. In het Allianz Pensioen bouwt een werknemer pensioen op door te beleggen. Dat doen ze door gebruik te maken van de Allianz Lifecycles. We weten dat werknemers het moeilijk vinden om beleggingsbeslissingen te nemen. Daarom helpen we werknemers om in hun Persoonlijke Pensioen Portaal stap voor stap de juiste keuze te maken.

  Lifecycles
  Beleggen via een Lifecycle betekent het afstemmen van het risico op de levensfase van de werknemer. Hoe dichter op de pensioendatum, hoe minder risicovol de beleggingen. Een lifecycle beweegt als het ware mee met het leven van de werknemer. Door automatisch de risicovollere beleggingen (bijvoorbeeld aandelen) te verkopen en daar beleggingen met minder risico voor terug (bijvoorbeeld obligaties) te kopen, wordt de pensioenuitkering minder afhankelijk van de marktomstandigheden.
 •  
 • Fondsen
  De beleggingsspecialisten van Allianz hebben de fondsen die we gebruiken voor het Allianz Pensioen zorgvuldig geselecteerd. Om uw werknemer het beste te kunnen bieden, werken wij samen met gerenommeerde vermogensbeheerders. Onze beleggingsfondsen zijn duurzaam en kennen geen dividendlekkage. Het Allianz Pensioen maakt gebruik van de volgende fondsen: 

Scroll horizontaal om meer te zien

Beleggingscategorie Fonds
Wereld Aandelen NT World Custom ESG Index Equity Fund (FGR)
Aandelen Emerging Markets NT EM Custom ESG Index Equity Fund (FGR)
Euro Staatsobligaties Ishares Euro Government Bond Index Fund
Euro Staatsobligaties long duration Lyxor Ultra Long Duration Euro Govt FTSE 25+
Euro Bedrijfsobligaties NT European Sustainable Investment Grade Credit Index Fund
High-Yield Obligaties NT High-Yield ESG Index Fund
Emerging Markets Staatsobligaties iShares Emerging Markets Government Bond Index Fund
Hypotheken Allianz Dutch Mortgage Fund
 
 • Voor meer informatie over de beleggingsfondsen, klik hier.
 •  
 • Beleggingsprofielen
  Een werknemer kan, in zijn eigen Persoonlijke Pensioen Portaal, een keuze maken. Daarom zijn er verschillende beleggingsprofielen beschikbaar binnen het Allianz Pensioen, namelijk: neutraal, defensief, offensief en doorbeleggen. Voor elk beleggingsprofiel is er een Lifecycle beschikbaar.

Scroll horizontaal om meer te zien

Profiel 100% Vast 75% Vast 50% Vast 25% Vast 0% Vast
Offensief Allianz Lifecycle Offensief Allianz Lifecycle Offensief 25% doorbeleggen Allianz Lifecycle Offensief 50% doorbeleggen Allianz Lifecycle Offensief 75% doorbeleggen Allianz Lifecycle Offensief 100% doorbeleggen
Neutraal Allianz Lifecycle Neutraal Allianz Lifecycle Neutraal 25% doorbeleggen Allianz Lifecycle Neutraal 50% doorbeleggen    
Defensief Allianz Lifecycle Defensief Allianz Lifecycle Defensief 25% doorbeleggen      
 
 • Doorbeleggen
  Een werknemer kan doorbeleggen ná de pensioendatum met de kans op een hogere pensioenuitkering. Als een werknemer wil doorbeleggen, kan die in opbouwfase voor pensioendatum de beleggingen al optimaal afstemmen op een variabel pensioen. De doorbeleg lifecycles van Allianz zijn hierop afgestemd en sluiten aan op de mogelijkheden van doorbeleggen na de pensioendatum (Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen, onze oplossing voor een variabel pensioen na de pensioendatum).

Duurzaam beleggen


Als een van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld neemt Allianz verantwoord beleggen serieus. Door onze wereldwijde schaal, kunnen wij écht impact hebben. Allianz heeft zich gecommitteerd aan het klimaatakkoord van Parijs 2015, volgt de richtlijnen van de Verenigde Naties en deelname aan het SBTI. Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in onze Renewal Agenda. Ons doel is dat in 2023 onze energie 100% klimaatneutraal is, en in 2050 ook die van alle zaken waarin wij investeren. Het is niet voor niets dat Allianz al 3x op rij de hoogste score als verzekeraar in de Dow Jones Sustainability index heeft behaald.  
 
Feiten  


Voor ons Sustainability Report en details van onze duurzaamheidsstrategie, klik hier. Voor ons UN PRI rapport klik hier.

Duurzaam pensioen
Ook het pensioen wordt duurzaam belegd bij Allianz. Via onderstaande links kunt u meer lezen over hoe de door Allianz geselecteerde vermogensbeheerders omgaan met verantwoord beleggen:

Northern Trust

Blackrock 


Lyxor

Pensioenklik

 
 • Allianz biedt u de mogelijkheid pensioenklik af te nemen. Hier rekenen wij wel extra kosten voor. Met de Allianz Pensioenklik kan uw werknemer al vóór de pensioendatum het pensioen veiligstellen. Eenmaal geklikt is het pensioen gegarandeerd en niet meer afhankelijk van beleggingsresultaten en de rentestand op de pensioendatum is. Het uitgestelde pensioen is nominaal en wordt niet geïndexeerd.

Zelf Beleggen

 
 • Het Allianz Pensioen biedt de mogelijkheid aan uw werknemers om zelf zijn ideale beleggingsmix samen te stellen uit verschillende fondsen die wij aanbieden.

Allianz Netto Pensioen

 

Al een (pensioen)regeling bij Allianz?

 
Neem contact met ons op. 
Bekijk de contact mogelijkheden
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.
Zoek een adviseur