Het leven heeft een uniek tempo. Elke dag weer. Met ons pensioen voor werknemers zorgen wij dat zij optimaal met het leven kunnen meebewegen. Met duurzame lifecycles die passen bij de verschillende fases van het leven. Of je nu rustig aan wilt doen, dromen wilt najagen of niet van ophouden weet. Pensioen op het ritme van jouw leven!

Allianz stimuleert het pensioenbewustzijn van werknemers. We focussen daarbij niet alleen op het leven na de pensioendatum, maar helpen werknemers ook om na te denken over de nabije toekomst. We activeren werknemers om met hun pensioen aan de slag te gaan. Zo ondersteunen we hen bij gebeurtenissen in het leven die impact kunnen hebben op hun pensioen, zoals een nieuwe baan, of het krijgen van een kind. Ook ontvangen werknemers bericht als ze bijvoorbeeld een pensioengat hebben.

Ons pensioen voor werknemers is voor jou als werkgever gemakkelijk te administreren én biedt je inzicht in de activatie van werknemers.

De vaste premie die jij als werkgever betaalt, beleggen we in beleggingsfondsen om het pensioenkapitaal voor werknemers op te bouwen. Van dat pensioenkapitaal kopen de werknemers op hun pensioendatum een levenslange pensioenuitkering aan. Werknemers hoeven absoluut geen beleggingsexperts te zijn; wij maken het hen gemakkelijk met onze lifecycles en helpen hen bij hun keuzes.
Het aanbieden van een duurzame toekomst gaat verder dan het aanbieden van eersteklas producten en diensten. Het betekent ook dat wij met onze activiteiten de juiste beslissingen moeten nemen ten gunste van het milieu en de maatschappij en dat we deel willen uitmaken van de oplossing voor de grote problemen die onze wereld kent.
Voor de meeste werknemers is pensioen een ver-van-mijn-bed-show. Ze verwachten wel een goed pensioen, maar willen zich er niet in verdiepen. Te ver weg, te moeilijk, te saai. Toch blijkt uit onderzoek dat duidelijke, begrijpelijke en tijdige informatie over het pensioen een positieve invloed heeft op de waardering voor het pensioen. Daarnaast gelden er wettelijke regels voor pensioencommunicatie.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.