Kantoor- en winkelelektronicaverzekering

Vraag een offerte aan via een adviseur

Kantoor- en winkelelektronicaverzekering

In uw bedrijf gebruikt u allerlei elektronica. Computers, maar bijvoorbeeld ook een telefooncentrale of kassasysteem. Met een kantoor- en winkelelektronicaverzekering krijgt u een vergoeding bij materiële schade aan deze apparatuur. Maar bijvoorbeeld ook voor de extra kosten als u tijdelijk vervangende apparatuur huurt.

Veelgestelde vragen

 • Materiële schade.
   
 • Schade door brand of storm is verzekerd. Dit geldt ook voor gestolen apparatuur. Er moeten dan wel sporen van braak aan de buitenkant van het gebouw zijn.
   
 • ​Schade door eigen gebrek.
   
 • Is de schade een gevolg van een eigen gebrek, zoals een constructie-, materieel- of fabricagefout? Dan is die schade ook verzekerd. Het eigen gebrek zelf is niet verzekerd.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

 • Schade als er geen onderhoudscontract is. Elektronica kan kwetsbaar zijn en vraagt onderhoud. Daarom vragen wij u om voor de verzekerde spullen een onderhoudscontract af te sluiten.
   
 •  Kosten voor het vervangen van onderdelen.
  Vervangt u losse en verwisselbare onderdelen zoals cartridges en toners? Dan is dat niet verzekerd.
   
 • Verlies van data.
  Schade aan of verlies van data op informatiedragers is niet verzekerd. Tenzij wij dat met u hebben afgesproken. Dan staat dat op uw polis.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Het is mogelijk om mobiele apparatuur zoals een laptop of beamer mee te verzekeren. Daarmee is schade tijdens transport verzekerd. 

Dat zijn reconstructiekosten. Deze kosten zijn ook verzekerd. U kunt daarmee de programmatuur en data herstellen. En heeft u in de tussentijd vervangende apparatuur nodig? Dan is dat ook verzekerd.

Elektronica is niet alleen uw computer en de systemen die daarop draaien. Het gaat ook om de randapparatuur zoals een printer. Maar vergeet ook niet de telefooninstallatie, een kopieerapparatuur of een brandmeldinstallatie. 

Wat kost de Kantoor- en winkelelektronicaverzekering?

De Kantoor- en winkelelektronicaverzekering is onderdeel van het Allianz Bedrijvenpakket. Bent u zzp’er? Dan kunt u daarvoor direct een premie berekenen en een offerte aanvragen. En andere verzekeringen toevoegen aan het pakket. Wilt u de verzekering afsluiten? Of bent u mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Premievoorbeelden

Pedicure met salon aan huis

Winkelelektronica Aanwezig Mobiele apparatuur Geen Verzekerd bedrag € 5.000 Premie per jaar € 94

Kledingwinkel

Winkelelektronica Aanwezig Mobiele apparatuur Geen Verzekerd bedrag € 10.000 Premie per jaar € 144

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Elektronicaverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.