Elektronica Maatwerkverzekering

Vraag een offerte aan via een adviseur

Elektronica Maatwerkverzekering

In uw bedrijf maakt u vaak gebruik van elektronica bedoeld voor uw administratie, communicatie maar ook voor het uitvoeren van de productie. Maar bij beschadiging of diefstal kunnen de gevolgen groot zijn. Niet alleen de materiƫle schade maar ook de extra kosten om vervangende apparatuur aan te schaffen / te huren en het reconstrueren van de data kunnen enorm zijn. Met de Allianz Elektronica Maatwerkverzekering zorgen wij niet alleen voor uw computerapparatuur een passende oplossing maar ook voor elektronica die nodig zijn voor het productieproces. Een verzekering die u kunt aanpassen aan uw wensen met extra dekkingen zoals ook het transportrisico voor mobiele elektronica.

Veelgestelde vragen

De Elektronica Maatwerkverzekering is een verzekering voor plotselinge en onverwachte schade aan de apparatuur. Het gaat dan ook om van buitenaf komende onheilen zoals bedieningsfouten, vocht, vallen, stoten, inductie als gevolg van niet natuurlijke oorzaak, enz.  Eigen gebrek schades zijn beperkt of alleen in combinatie met een onderhoudscontract. Er is ook dekking voor schade door diefstal, maar alleen als er braakschade is.

De dekking gaat in als de apparatuur gebruiksklaar is opgesteld. Maar daarna bijvoorbeeld ook tijdens het reinigen en reparatie ook indien dat elders in Nederland dient te gebeuren. Het transportrisico als ook het laden en lossen is uitdrukkelijk uitgesloten.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden. In tegenstelling tot artikel 4.3 van deze verzekeringsvoorwaarden is brand standaard meeverzekerd.

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen:

  • revisie, veranderingen, verbeteringen;
  • slijtage, corrosie, oxidatie, geleidelijk bederf;
  • als u of de verzekerde het ongeval met opzet heeft veroorzaakt, is dat niet verzekerd.

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

De Elektronica Maatwerkverzekering kunt u ook afsluiten zonder dat u ons precies laat weten welke apparatuur u heeft. Als u ervoor kiest om alle apparatuur bij ons te verzekeren, vragen wij geen daarom vaak geen specificatie tenzij er sprake is van elektronische apparatuur die niet in artikel 12.5 staat beschreven. Voorbeelden hiervan zijn medische apparatuur, audio-apparatuur en led-schermen.

Voor veel apparatuur hebben wij een oplossing. Maar bij sommige elektronica kunnen wij om aanvullende informatie vragen. Bijvoorbeeld bij mobiele elektronica of lichtreclame.

Er is een verschil in de dekking, bijvoorbeeld voor eigen gebrek. Maar ook voor de keuze van aanvullende dekkingen. Maar we kijken vooral naar de aandrijving van de apparatuur. Werkt de apparatuur volledig elektronisch? Dan past de Elektronica Maatwerkverzekering het best. Apparatuur met een andere aandrijving, zoals hydraulisch of met een motor, verzekeren we op de Machineschadeverzekering.

Wat kost de Elektronica Maatwerkverzekering?

De Elektronica Maatwerkverzekering is volledig aan te passen aan uw situatie. Voor de premie en de mogelijkheden kijken we naar de apparatuur die u wilt verzekeren, maar ook naar de dekking. En in hoeverre er bijvoorbeeld uitwijkmogelijkheden zijn bij schade. Ook de keuzes die u maakt voor bijvoorbeeld de dekking bepalen de premie. Wilt u weten wat de Elektronica Maatwerkverzekering voor u kost? Vraag het een adviseur.

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Electronicaverzekering Maatwerk van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.