Collectieve Ongevallenverzekering

Alleen af te sluiten via een adviseur

Collectieve Ongevallenverzekering

Heeft u werknemers in dienst? Dan bent u naast ondernemer ook werkgever. Er kan altijd iets gebeuren met uw werknemers. Een van uw werknemers kan bijvoorbeeld een ongeval krijgen. Bovendien bent u als werkgever verplicht zich als een goed werkgever te gedragen. Een collectieve ongevallenverzekering kan daarbij helpen. Of zelfs verplicht zijn. Met zo’n verzekering krijgt u een vast bedrag als een van uw werknemers door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt.

Veelgestelde vragen

De Collectieve ongevallenverzekering sluit u voor uw werknemers. U kunt daarbij kiezen wie u verzekert:
-    alle personen met een vast dienstverband
-    een duidelijk omschreven groep binnen het bedrijf (van minimaal 5 personen)

Daarnaast kiest u voor een verzekerd bedrag. Dat kan gekoppeld zijn aan het jaarloon, maar u kunt ook kiezen voor vaste bedragen. 

Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden

  • Schade door opzet
    Als u of de verzekerde het ongeval met opzet heeft veroorzaakt, is dat niet verzekerd.
     
  • Schade door sport als beroep
    Is het ongeval ontstaan tijdens het beoefenen van een sport als beroep? Dan is dat niet verzekerd. 

De Collectieve ongevallenverzekering geldt in de hele wereld. Maar uw bedrijf moet wel in Nederland gevestigd zijn. Is een werknemer voor zijn werk een bepaalde periode buiten Nederland? En krijgt hij een ongeval? Dan is dat verzekerd, maar stellen we de mate van invaliditeit vast in Nederland.

U kunt ervoor kiezen om iedere werknemer te verzekeren. Of alleen een bepaalde groep. Dan kan iedereen verzekerd worden. Zonder dat we aanvullende beperkingen opnemen. Maar als u kiest voor een contract waarbij het een keuze is om een werknemer te verzekeren of niet, kan het zijn dat er andere voorwaarden gelden.

Soms is een Collectieve ongevallenverzekering verplicht. Dan is dat meestal opgenomen in de cao. Voor andere bedrijven geldt dat u zelf kunt bepalen of u de verzekering afsluit. En voor welke verzekerde bedragen.

Wat kost de Collectieve ongevallenverzekering?

Voor de Collectieve ongevallenverzekering kijken we naar de omvang van uw bedrijf. Daarbij letten we op het jaarloon en het aantal medewerkers. Maar ook de keuzes die u maakt, bijvoorbeeld voor het verzekerd bedrag, bepalen de premie.

Premievoorbeelden

Hieronder vindt u voorbeelden van premies. Wilt u weten welke premie voor u geldt? Maak dan een afspraak met uw adviseur.

Groothandel in textiel

Jaarloon € 325.000 Aantal medewerkers 6 Uitkeringsbasis Jaarloon Totaal per jaar € 342

Administratiekantoor

Jaarloon € 600.000 Aantal medewerkers 11 Uitkeringsbasis Vast bedrag Totaal per jaar € 207

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Collective ongevallenverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.