Bouw- en montageverzekering

Vraag een offerte aan via een adviseur

Bouw- en montageverzekering

Als aannemer of opdrachtgever van bouwprojecten loopt u allerlei risico’s. De Bouw- en montageverzekering is daarop aangepast. Daarmee zijn bijvoorbeeld schades door diefstal van materiaal of door regen en storm verzekerd. Maar ook verlies of materiële schade door ontwerp- en constructiefouten en aansprakelijkheid van u als aannemer of opdrachtgever kan verzekerd worden.

Veelgestelde vragen

De Bouw- en montageverzekering heeft een goede basisdekking voor ieder project. Met zowel bouw- als installatierisico’s, maar ook materiële schade, verlies, vernietiging, diefstal van bouwmaterialen.

Daarnaast kunt u de verzekering uitbreiden met verschillende rubrieken:

 • aansprakelijkheid
   
 • bestaande eigendommen opdrachtgever
   
 • aannemersmaterieel
   
 • eigendommen bouwdirectie en personeel

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

 • Schade die valt onder de garantie van een leverancier.
   
 • Kosten van verbetering bijvoorbeeld wanneer bij herstel betere materialen worden gebruikt.
   
 • Kosten om een werk alsnog goed uit te voeren. 

Dit zijn voorbeelden waarin wij niet betalen. Wilt u meer weten? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden.

Dat kunt u zelf bepalen. U kunt kiezen voor een doorlopende verzekering waarop alle werken zijn verzekerd of een aflopende verzekering per project. Uiteraard is het voordeel van een doorlopende verzekering dat bouwwerken binnen de afgesproken grenzen altijd meeverzekerd zijn. Vooraf spreekt u een grens af voor bijvoorbeeld de aanneemsom en de looptijd van een project.

Schade tijdens de onderhoudstermijn kunt u apart meeverzekeren. De dekking is tijdens deze termijn vaak wel minder uitgebreid. Maar alleen als de schade voor het einde van de ontdekkingstermijn is aangemeld. Bovendien moet de schade verband houden met de werkzaamheden uit de aannemingsovereenkomst.

Wat kost de Bouw- en montageverzekering?

De Bouw- en montageverzekering kunt u voor een groot deel zelf samenstellen door naast de basisdekking te kiezen voor bepaalde rubrieken. En u kunt kiezen of u een doorlopende verzekering wilt of per project. Wat u betaalt voor de verzekering, is dan ook van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de omvang van het project of uw jaaromzet. Daarnaast kijken we naar de werkzaamheden en of u die als hoofd- of onderaannemer uitvoert. Uiteraard is ook de bouwtermijn en het verzekerd bedrag bepalend voor de premie. Wilt u weten wat de Bouw- en montageverzekering voor u kost? Vraag het een adviseur.

Verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Bouwverzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.