“Nooit nagedacht over de vraag:
Wat gebeurt als ik niet meer kan werken?”

Kelly Karhof (30), mondhygiëniste

“Toen ik begon had ik er eigenlijk nooit over nagedacht: wat er zou gebeuren als ik door ziekte of een ongeval niet meer kon werken. Ik was immers kerngezond. Hooguit een griepje van een week. Helaas was ik toen ineens 10 maanden uit de running. Ziek. Kan je het je voorstellen? Ik niet, maar ik wist wel dat ik dit nooit meer wil. Mijn pensioenpotje en spaarrekening heb ik in deze periode moeten aanbreken. Dag, spaargeld. Dag, pensioen. Zodra ik weer kon werken heb ik direct een AOV geregeld. Dit nooit meer."

U weet nooit wat er gaat gebeuren
Dit soort verhalen zijn er heel veel. Gemotiveerde ondernemers met 1 grote passie. Hun bedrijf. Niemand wil rekening houden met onzekerheden als arbeidsongeschiktheid. Logisch, want dat betekent dat uw bedrijf, uw passie stil blijft staan. En dat wil niemand. Toch komt de klap van arbeidsongeschiktheid nog harder aan als u geen inkomsten meer heeft en potjes geld moet aanspreken. Geld dat eigenlijk een andere bestemming had.

“Een AOV hoeft helemaal niet duur te zijn”
Kelly: “Nu heb ik een arbeidsongeschiktheids­verzekering en ben ik zeker van een inkomen als ik ziek word. Met een lage premie. Ik betaal € 94,- per maand. Dat komt omdat je bij Allianz zelf bepaalt hoe hoog je premie is, afhankelijk van de hoogte van je maandelijkse uitkering. En ik denk altijd: als ik niet meer werk heb ik ook minder kosten.”

Beroep                                        Mondhygiëniste
Leeftijd                                        30 jaar
Verzekerd bedrag                    € 40.000
Uitkeringsduur                          tot 67 jaar
Eigenrisicotermijn                   3 maanden
Premie per maand                  € 94                                       
De kosten van de Fundament AOV hangen voor een deel af van de keuzes die u maakt. Zoals de looptijd en het eigen risico. U kunt dus gedeeltelijk zelf bepalen hoeveel premie u betaalt. Wilt u weten wat deze AOV voor u kost? Bereken dan uw premie of kies een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt.
Leeftijd                                             41 jaar
Verzekerd bedrag                          € 75.000
Uitkeringsduur                                tot 67 jaar
Eigenrisicotermijn                          3 maanden
Premie per maand                         € 347                
Leeftijd                                             48 jaar
Verzekerd bedrag                          € 35.000
Uitkeringsduur                                tot 67 jaar
Eigenrisicotermijn                          1 maand
Premie per maand                         € 304                
Wilt u een overzicht van alle AOV’s van Allianz? Of berekenen wat de kosten zijn in uw situatie? Bekijk dan nu alle informatie over onze arbeidsongeschiktheids­verzekeringen.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.