Fundament AOV

De Allianz Fundament AOV geeft u iedere maand een uitkering bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval. Bij het afsluiten van de verzekering spreekt u een bedrag af dat wij bij arbeidsongeschiktheid uitbetalen. Maximaal kunt u 70% van uw inkomen verzekeren. Zodat u bij arbeidsongeschiktheid de vaste lasten gewoon kan betalen. U kunt deze verzekering zelf aanvragen of via een adviseur
U spreekt met ons een bedrag af dat gebaseerd is op uw inkomen van de afgelopen drie jaar. U kunt maximaal 70% van uw inkomen verzekeren. 
Doet u werk dat lichamelijk zwaar is? Dan is de kans groter dat u door uw werk arbeidsongeschikt wordt. In dit geval betaalt u een hogere premie dan iemand die werk doet dat minder zwaar is. 
Hoe ouder u bent als u de verzekering sluit, hoe meer premie u betaalt. 
De meeste keuzes kunt u nog veranderen. Dat is handig, want uw situatie kan veranderen. U gaat bijvoorbeeld meer verdienen, of juist minder. U verandert van beroep. Of u wilt meer zekerheid, of juist minder. Geef veranderingen en wensen altijd direct aan ons door. Wij kijken dan of we de verzekering moeten aanpassen, en of dat ook kan. Wilt u de verzekering stoppen? Geef dat dan op tijd aan ons door.
Dat kan bijvoorbeeld als u tijdelijk stopt met werken of als uw inkomen daalt. Laat ons dit direct weten. Dan kijken wij of we de verzekering kunnen aanpassen of stoppen.
Gaat u tijdelijk naar het buitenland? Geef dit aan ons door als u langer dan 2 maanden in het buitenland blijft. Laat ons dit direct weten. Dan kijken wij of we de verzekering kunnen aanpassen of stoppen.
Om deze verzekering aan te vragen vult u een aanvraagformulier in. Wij vragen veel informatie. Die vragen stellen we omdat we zorgvuldig moeten afwegen of wij u deze verzekering kunnen bieden. Misschien past een ander AOV product beter bij u. We zijn nauwkeurig aan de deur, daarom hebben we een goed product en daar profiteert u ook van.
U heeft beroepsarbeidsongeschiktheid verzekerd. Wij kijken bij arbeidsongeschiktheid in hoeverre u uw eigen beroep nog kunt uitvoeren. Dit is het beroep dat u bij ons verzekerd heeft. Als u meer dan een jaar arbeidsongeschikt bent, kijken wij samen met u of u in uw eigen bedrijf nog werkzaamheden kunt verrichten.
De premie van de AOV is aftrekbaar in box 1. Op de eventuele uitkering houden wij loonbelasting in.
U mag volgens de voorwaarden ieder jaar uw verzekerd bedrag verhogen met 15%. U gaat dan ook meer premie betalen. U heeft hiervoor geen gezondheidsverklaring nodig. U krijgt van ons ieder jaar een brief of mail om u aan dit recht te herinneren. 
Terwijl u de verzekering heeft, passen we de premie elk jaar aan. U begint met een lage premie, en de premie stijgt geleidelijk met uw leeftijd.
De Allianz Maatwerk AOV en de Allianz Fundament AOV zijn sommenverzekeringen. De uitkering hangt alleen af van het percentage dat u arbeidsongeschikt bent geworden. Uw inkomen hoeft niet te zijn gedaald. Het verzekerd bedrag op uw polis passen we alleen aan als u dat zelf wilt.
Zo lang u arbeidsongeschikt bent, betalen we uw uitkering. We spreken van tevoren met u af hoe lang we daarmee doorgaan. Veel mensen kiezen ervoor om dit te laten doorgaan tot zij 68 jaar zijn. Dat is de eindleeftijd van uw verzekering. U kunt er ook zelf kiezen om de uitkering eerder te laten stoppen. Dan betaalt u minder premie. Bij sommige beroepen kunt u tot een lagere eindleeftijd verzekeren. Bijvoorbeeld tot 60 jaar. Dit is dan de maximale eindleeftijd.
Leeftijd                             48 jaar
Verzekerd bedrag        € 35.000
Uitkeringsduur              tot 67 jaar
Eigenrisicotermijn        1 maand
Netto per maand          € 115,32
Leeftijd                             41 jaar
Verzekerd bedrag        € 75.000
Uitkeringsduur              tot 67 jaar
Eigenrisicotermijn        3 maanden
Netto per maand          € 159,79
Ondernemer Elise de Visser vertelt over de Allianz Fundament AOV.
Met de verzekeringskaart kunt u in een oogopslag de meest relevante productinformatie zien. De verzekeringskaart helpt u de Arbeidsongeschiktheids­verzekering van Allianz te vergelijken met andere aanbieders.
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.