“Stel je voor,

dat ik door een foutje failliet ga!”

Vincent (39), timmerman, zzp'er

“Al jaren timmer ik voor jan en alleman van alles in elkaar. Van kasten, tot bedden, tot complete renovaties. Ik weet wat ik doe. Ik ben ervaren, maar weet ook dat zelfs ik wel eens een fout kan maken. Een slechte dag, te weinig koffie of gewoon net iets te weinig budget voor goed materiaal.”

Als u aansprakelijk bent

Als u als zzp’er een fout maakt, kunt u aansprakelijk zijn. Nu hebben veel fouten geen verregaande gevolgen. Maar mocht uw fout dat wel hebben, dan is het van belang dat u een goede verzekering heeft. Veel zzp’ers en ondernemers kunnen kleine schadeclaims zelf betalen, maar wanneer het om grote bedragen gaat, kan dit een mokerslag zijn voor uw bedrijf. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat uw bedrijf door kan gaan. Dat u geld kunt verdienen voor uzelf en niet voor het betalen van schade aan anderen.

“Kans op fouten afdekken”

“Als timmerman werk ik het liefst met de beste materialen. Helaas zijn de beste materialen ook vaak duurder. Tegenwoordig merk ik dat mijn opdrachtgevers vaak snel en goedkoop willen werken. Dat heeft uiteraard ook consequenties voor mij. Dat betekent dat ik creatiever moet zijn, met goedkoper materiaal.  Maar het betekent ook dat de kans op een fout groter wordt. Dat risico moet ik wel afdekken.”

De verzekering van Vincent

  • Omzet: € 86.000
  • Verzekerd bedrag: € 1.250.000
  • Premie per jaar: € 127

Wat kost het voor u?

De  Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van het Allianz Bedrijvenpakket. Bent u zzp’er? Dan kunt u daarvoor direct een premie berekenen en een offerte aanvragen. En andere verzekeringen toevoegen aan het pakket. Wilt u de verzekering afsluiten? Of bent u mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Goed om te weten

45

van de ondernemers heeft bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarmee staat de verzekering op 2 in de top 10 van meest gekozen zakelijke verzekeringen.

53

van de ondernemers heeft een autoverzekering. Daarmee staat de verzekering op 1 in de top 10 van meest gekozen zakelijke verzekeringen.

Andere premievoorbeelden

Jasperien - eigenaar vertaalbureau - 56 jaar - 2 personeelsleden

Omzet € 240.000 Jaarloon € 195.000 Verzekerd bedrag € 1.250.000 Premie per jaar € 121

Stefan - managementconsultant - 47 jaar - zzp’er

Omzet € 145.000 Verzekerd bedrag € 2.500.000 Premie per jaar € 211