“Wat gebeurt er als een opdrachtgever door mijn fout financiële schade lijdt?”

Ronald (37), eigenaar boekhoudkantoor, mkb'er

“Mijn opdrachtgevers vragen veel van mij en mijn team. Soms met een strakke deadline. Hoewel wij altijd voor een 10 gaan, kan een menselijke fout er altijd in sluipen. En fouten kosten geld, niet alleen mijn geld, maar mogelijk ook dat van mijn opdrachtgever.”

Fouten en financiële gevolgen

Fouten maken, het is menselijk. Iedereen maakt weleens een foutje, thuis, of op kantoor. Als u  in loondienst bent, hebben fouten vaak weinig financiële gevolgen voor uzelf. Als ondernemer verandert dat ineens. Fouten die u maakt, kunnen uw opdrachtgever ineens geld kosten. Hier biedt een Beroepsaansprakelijkheids­verzekering uitkomst. Zo weet u zeker dat mogelijke fouten niet voor problemen zorgen.

“Betalen voor fouten voorkomen”

Ronald: “Een rekenfoutje bij een belastingaangifte, of een nulletje te veel bij een berekening. Ik moet er niet aan denken, maar het kan toch gebeuren. Dit is de reden dat ik voor een Beroepsaansprakelijkheids­verzekering heb gekozen. Ik kan het me gewoon niet permitteren een enorme som geld te moeten betalen aan mijn opdrachtgever door een jammere fout. Dat kan het einde van mijn bedrijf betekenen, en dat wil ik koste wat kost voorkomen!” 

Omzet                                 € 240.000
Personeelsleden             2
Jaarloon                            € 195.000
Verzekerd bedrag          € 1.000.000
Premie per jaar                € 665                                       
Bent u mkb'er? Dan kunt u een offerte voor een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering aanvragen via een financieel adviseur. Zoek hieronder een adviseur bij u in de buurt.
Omzet                                 € 125.000
Verzekerd bedrag           € 500.000
Premie per jaar                € 847                                   
Omzet                                 € 75.000
Verzekerd bedrag           € 500.000
Premie per jaar                € 698                                   
Neem contact met ons op. 
Vraag advies bij een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.