“Wat gebeurt er als een opdrachtgever

door mijn fout financiële schade lijdt?”

Ronald (37), eigenaar boekhoudkantoor, mkb'er

“Mijn opdrachtgevers vragen veel van mij en mijn team. Soms met een strakke deadline. Hoewel wij altijd voor een 10 gaan, kan een menselijke fout er altijd in sluipen. En fouten kosten geld, niet alleen mijn geld, maar mogelijk ook dat van mijn opdrachtgever.”

Fouten en financiële gevolgen

Fouten maken, het is menselijk. Iedereen maakt weleens een foutje, thuis, of op kantoor. Als u  in loondienst bent, hebben fouten vaak weinig financiële gevolgen voor uzelf. Als ondernemer verandert dat ineens. Fouten die u maakt, kunnen uw opdrachtgever ineens geld kosten. Hier biedt een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Zo weet u zeker dat mogelijke fouten niet voor problemen zorgen.

“Betalen voor fouten voorkomen”

Ronald: “Een rekenfoutje bij een belastingaangifte, of een nulletje te veel bij een berekening. Ik moet er niet aan denken, maar het kan toch gebeuren. Dit is de reden dat ik voor een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering heb gekozen. Ik kan het me gewoon niet permitteren een enorme som geld te moeten betalen aan mijn opdrachtgever door een jammere fout. Dat kan het einde van mijn bedrijf betekenen, en dat wil ik koste wat kost voorkomen!” 

De verzekering van Ronald

  • Omzet: € 240.000
  • Personeelsleden: 2
  • Jaarloon: € 195.000
  • Verzekerd bedrag: € 1.000.000
  • Premie per jaar: € 665

Wat kost het voor u?

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van het Allianz Bedrijvenpakket. Bent u zzp’er? Dan kunt u daarvoor direct een premie berekenen en een offerte aanvragen. En andere verzekeringen toevoegen aan het pakket. Wilt u de verzekering afsluiten? Of bent u mkb’er? Kies dan een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt die ervoor zorgt dat u persoonlijk advies krijgt. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Goed om te weten

45

van de zzp’ers heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

29

van de zzp’ers heeft een beroepsaansprakelijkheids- verzekering.

Andere premievoorbeelden

Marcel - registeraccountant - 41 jaar - zzp’er

Omzet € 125.000 Verzekerd bedrag € 500.000 Premie per jaar € 847

Remco - beroepskeuzeadviseur - 63 jaar - zzp’er

Omzet € 75.000 Verzekerd bedrag € 500.000 Premie per jaar € 698